Sommarkafé: Varnhems klosterkafé

I den vackra miljön kring Varnhems klosterkyrka i Billingen i Skara kommun finner du klosterruiner, klostermuséet samt örtagården. Strax intill kyrkan finns även Kata gård, Klosterkaféet och ett vandrarhem.

Klosterkyrkans välbevarade miljö har fått ge ett sista vilorum för fyra svenska medeltidskungar samt Stockholms grundare Birger Jarl. Under turistsäsongen kan du följa med på en guidad visning som visar kyrkan och berättar om dess fängslande historia.

Ta gärna en promenad längs Rosenstigen, en vacker vandringsled på omkring två kilometer, som slingrar sig fram runt klosterområdet. Under sommarhalvåret kan du dessutom njuta av musikunderhållning i kyrkan. Du kan också besöka Hornborgasjöns spännande naturområde en bit från Varnhem.

Kaféet vid klosterkyrkan har funnits ända sedan 1925 och är uppskattat både för sina bakverk och möjligheten till glass i samband med turistandet. Kaféet håller öppet under sommarsäsongen och erbjuder både kaffe, enklare lunch med sallader och egna bakverk som kan avnjutas i syrenbersån.

✿Varmt välkomna✿

Varnhems klosterkafé
Adress: Axevallavägen 10, Varnhem/Västergötland
Hitta hit
Säsong: Mars-oktober/början på november
Öppettider: Måndag-söndag 11.00-17.00
Hemsida/Facebook/Instagram

Fler sommarkaféer hittar du under fliken ”Fik per landskap” på bloggen. Du får gärna tipsa mig om bra och mysiga sommarkaféer/säsongskaféer. Du kan även skriva en rad här på bloggen.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.