Fikatips: Konditori Lido
Lido startade sin verksamhet 1954 i Gävle och blev snabbt känt som ett konditori med hög kvalité på sina varor. Detta är en av de traditioner som vi har vårdat ömt genom åren och som vi ständigt strävar att efterleva och utveckla.  
 
Med inredning i retrostil och en ständig doft av nybakat är det lätt att trivas på Lido söder. I stolt tradition, som går tillbaka ända till 50-talet, bakar vi matbröd, småkakor, bakverk och tårtor av alla de slag. Vi finns kvar på samma adress, i samma lokal och med mycket av originalinredningen kvar från början av 50-talet.  Vi bakar fortfarande några av de klassiska bakverken som man gjorde då, men erbjuder idag ett sortiment bestående av både ”klassiker” och mer moderna bakverk.  

Lido tycker att det är viktigt med närproducerade råvaror med hög kvalitet. Därför har det varit naturligt för oss att inleda lokala samarbeten med företag som också är måna om detta. 
.
✿Varmt välkomna✿
.
Konditori Lido
Adress: Södra Kungsgatan 10/Gästrikland
Hitta hit
Öppettider: Måndag-fredag 07.00-18.00. Lördag 09.00-17.00. Söndag 10.00-17.00
Hemsida
Facebook
Instagram
Info: Vi finns även på Bönavägen 234, Böna cafè. Naturnära vid havet och mysiga strövområden. Här intill Gävles gamla fiskeläger kan du äta en lättare lunch eller ta en fika i vårt trivsamma café med genuin och gammeldags hemmakänsla. Sommartid – och vid bra väder året om, finns det även gott om plats i vår trädgårdsservering. Öppettider: Måndag-söndag 11.00-16.00 året om. Hitta hit.
.

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.