Fikatips: Ljungs Goa

Vi är en gårdsbutik på landet mellan Köping och Kungsör i Västmanland. Vi brinner för närodlat och chokladhantverk. Hos oss kan du fika framför brasan på vintern och utomhus på sommaren. I butiken hittar du kött ifrån lokala bönder, säsongens grönsaker, oljor och vinäger, kaffe och te samt marmelader och annat gott. Du kan också hitta hantverk och presenter och njuta av lokal konst på väggarna.

Jag som driver Ljungs Goa heter Caroline Ljung och är utbildad pralinör. Pralinerna tillverkar jag för hand av kvalitetschoklad i min chokladverkstad på gården. Fyllningarna är gjorda av svenska ekologiska råvaror i den mån det går. Jag tillverkar även praliner och bakverk på beställning samt håller chokladkurser där du får lära dig chokladhantverket.

Hos oss kan du handla närproducerade och noga utvalda produkter såsom gårdsgjorda chokladpraliner, nöt- och lammkött samt korv och buffelburgare, ägg, kaffe, te, olja och vinäger, marmelader och honung, skorpor, såser, mjöl och gryn och mycket mer. I caféet är allting gårdsbakat och du kan även köpa med dig hem. Vi bakar utifrån säsong och humör och har nästan alltid hallonpaj med vaniljsås, kärleksmums, silviakaka, chokladbollar, kladdkaka med tosca och grädde och självklart – praliner. På sommaren serverar vi räkmackor och laxtallrik.

Vi säljer även keramik, smycken, tvål, ljus, korgar, tavlor, lammskinn, stickat från lokala producenter. Under året har vi utställningar med lokala konstnärer. Kika i vår kalender för att se vad som är på gång.

✿Varmt välkomna❀

Ljungs Goa
Adress: Uknö 101, Köping/Västmanland
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Varierande, helger 12.00-17.00
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.