Fikatips: Mormors stenugnsbageri & kaffestuga

Mormors stenugnsbageri & kaffestuga ligger trivsamt vid hamnen i Stora Rör på Öland och här kan du i en lugn och familjär atmosfär njuta av nybakat surdegsbröd och bullar. Bageriet strävar efter att enbart arbeta med ekologiska och KRAV-certifierade produkter.

Vi bakar traditionellt men också bakverk utan laktos, gluten och vanligt socker för dem som vill unna sig något gott, men av olika anledningar behöver vara försiktiga med dessa ingredienser. I dessa bakverk använder vi bland annat cocosa-olja, som är ett ekologiskt kokosfett, samt ekologiskt cocosa-socker framställt av kokosblomman.

Kokosblomman har ett glykemiskt index likvärdigt ett salladsblad. Cocosa-produkterna kan varmt rekommenderas till både bakning och matlagning. Vi väljer ekologiska råvaror så långt vi kan.

Mormors kanel- och kardemummabullar har tagit Öland med storm! Inga genvägar här inte. Massor av riktigt smör från ett lokalt smålandsmejeri blandas med kärlek och glädje och resultatet blir därefter. Som en kund uttryckte det ”Mormors bullar lägger sig inte på hullet – det är inte en vanlig bulle, det är en upplevelse”.

Utöver olika typer av bröd och bullar så erbjuder vi croissanter, tårtor, biskvier, klassiska småkakor, rawfoodbollar med mera.

Inom gångavstånd finner du även Mormors bistro samt Mormors pensionat Strandhagen. Utöver dessa pärlor ingår även Mormors brödbod i Kalmar i vårt utbud.

✿Varmt välkomna❀

Mormors stenugnsbageri & kaffestuga
Adress: Stora Rörsvägen 47, Stora Rör/Öland
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Tisdag-söndag 10.00-16.00
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.