Fikatips: Nygrens café

Mitt i kaféstaden Alingsås och med populära divershandeln Balders Hage som närmsta granne hittar du Nygrens café. Ett mysigt och hemtrevligt café beläget i ett magasin med anor från 1700-talet.

Den gamla handelsgården har gett namn till Nygrens café. Den gemytliga magasinsbyggnaden där caféet är beläget har omsorgsfullt rustats upp och de synliga tegelväggarna, sammetssofforna och kristallkronorna ger lokalen en härlig atmosfär. Under den varmare årstiden är det populärt att fika på den mysiga innergården. Här sitter gästerna länge och njuter av hembakade bröd och bakverk.

Caféet har som filosofi att samvetet får vara med och bestämma, därför är de flesta råvarorna ekologiska. Alla ägg som används är såklart ekologiska och KRAV-märkta från frigående höns utomhus, mjölet som används i bröd och bakverk är också KRAV-märkt och ekologiskt och kommer ifrån närbelägna Vänga kvarn. Här finns heller ingen oekologisk choklad, vare sig i bakverk eller dryck, utan den är ekologisk och dessutom tillverkad i Sverige. Bröd och bakverk produceras givetvis på plats med mycket kärlek.

Vi erbjuder hembakat bröd, bak- och kakverk, gamla och nya svenska klassiker. Sallader och smörgåsar med noga utvalda råvaror. Här finns alltid alternativ för dig som önskar bakverk utan gluten, laktos, mjölk och ägg. Det finns även glutenfritt bröd.

Vi välkomnar din fyrbenta bästis även inomhus hos oss. På nedervåningen är hundar tillåtna förutsatt att hunden är på golvet eller i famnen, alltså inte i möblerna. Hundar som skäller på våra gäster får vänta ute. Givetvis finns det även gott om plats för hundar på vår stora uteservering under den varmare årstiden.

✿Varmt välkomna❀

Nygrens café
Adress: Drottninggatan 27, Alingsås
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Måndag-fredag 10.00-18.00. Lördag 10.00-16.00. Söndag 11.00-16.00
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.