Fikatips: Presteles trädgårdskafé 

Mitt i Hörnsjös böljande jordbruksbygd, bland ängar, skogar och sjöar finner du Presteles trädgårdskafé. Här får du njuta av hemgjorda bakverk och omsorgsfullt komponerade smörgåsar med lokalproducerade råvaror.

I bageriet bakas det bröd på ekologiska råvaror och de bakas i en tysk vedeldad stenbaksugn, precis som förr i tiden. Genom det tar vi vara på förnyelsebar energi från skogen och får bröd som smakar extra gott. Vi har bakdag varje torsdag då vi gör fördegar, skållningar och blötläggningar för att få godare och nyttigare bröd. 

Inne i trädgårdskaféet hittar du vår gårdsbutik. Här kan du köpa hantverk, ekologiska teer, lokalrostat kaffe från Costas rosteri i Umeå, hemkokta marmelader och sylt samt bröd. Vid säsong säljer vi trädgårdsdekorationer och blombuketter från vår egen snittblomsterodling samt olika plantor som perenner, sommarblommor, grönsaksplantor och jordgubbsplantor. Du kan även strosa runt i vår visningsträdgård.

​Vi har även en Bed & Breakfast-lägenhet ovanför kaféet som du kan hyra som vi döpt till Blåklinten. Lägenheten är byggt som en loft och består av ett stort öppet rum med ett lantligt kök samt ett badrum med dusch och tvättstuga. Här kan ni antingen sova i fyra enkelsängar i mysiga platsbyggda sovalkover eller så kan tre av sängarna dras ut till dubbelsängar om ert sällskap består av mer än fyra personer. Genom det är det möjligt att boka rummet från två personer upp till sju personer. Sängarna är färdigbäddade när ni kommer och städningen sköter vi när ni åker. Antingen går det bra att laga sin egen frukost eller så bokar ni vår goda ekologiska lantfrukost.

✿Varmt välkomna❀

Presteles trädgårdskafé 
Adress: Åsvägen 306, Hörnsjö/Västerbotten
Säsong: Öppet året runt men under hösten krävs förbokning 24 timmar i förväg
Öppettider: Varierande, se sociala medier
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.