Fikatips: Rådmansö bageributik

Rådmansö bageributik är ett gemytligt och trevligt bageri och kafé belägen i en före detta lanthandel i Södersvik i Roslagen. År 2012 öppnade Kristofer Dethorey surdegsbageriet tillsammans med sin fru Lena och svägerska Jane och tanken från början var att bageriet enbart skulle ha sommaröppet men de insåg ganska så snart att det inte enbart var sommarbesökarna som uppskattade deras bröd och bakverk utan även lokalbefolkningen.

Med stort hjärta där kvalitén alltid är i fokus bakas alla bröd och bakverk på traditionellt sätt från grunden. Med de bästa råvarorna och passion för god smak skapar de njutningar och upplevelser för kunden. Alla bröd bakas med surdeg där de får jäsa en längre tid och utveckla fantastiska smaker. Slutresultatet blir ett godare och nyttigare bröd med lång hållbarhet. Ekologiskt och närproducerat är mantrat som genomsyrar bageriet.

Kaféet ligger i direkt anslutning till bakbord och stenugnar – här vill man att kunderna och besökarna ska ha full insyn i verksamheten. Det finns ett rikt utbud av bröd och bakverk i alla smaker och variationer. Allt från läckra franska bakelser till tårtor, klassiska sockerkringlor och kardemummabullar.

Rådmansö bageributik brukar årligen röna stora framgångar i SM i mathantverk där man varje år brukar ta ädla medaljer inom bröd och småkakor. De senaste åren har det blivit medaljer för Rågad chokladkaka (guld), Farmarkaka (silver), Fyra nyanser av dinkelbröd (guld), Rågaröbröd (silver), Roslagslimpan (guld), Räfsnäs (silver), Levain (brons). Så när du står framför disken och skall göra din beställning så finns det gott om alternativ att välja mellan. Och då har ändå inte storsäljaren, bullarna, nämnts!

Så om du befinner dig i Norrtäljetrakten, bege dig då mot Södersvik för en god fika och beundra utsikten över Prästfjärden. Nedan besvarar bagaren och delägaren Mattias Lindbäck om varför du skall ta en fika hos dem.

Beskriv Rådmansö bageributik för dem som aldrig besökt er.
– Rådmansö bageributik är en liten glugg mitt i Roslagen. Ett trevligt ställe att fika på😉

Hur ser ert sortiment ut?
– Allt vi serverar produceras i bageriet. Råvarorna vi använder är ekologiska och i möjligaste mån närproducerade. Vi bakar surdegsbröd, bullar och kondisbitar. Det finns alltid härliga smörgåsar till lunch och ibland också soppa eller liknande.


Varför skall man fika hos er?
– Främst för den goda smakens skull. Vi bedriver ett ärligt hantverksbageri. Vi döljer ingenting i vår produktion och vi har inte en massa lustigt skit i det vi serverar. Som kund hos oss behöver du bara fundera på vad du är sugen på just idag, inte läsa ingrediensförteckningen, vi har valt ut och bort åt dig.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Våra bullar är kända världen över som dom godaste. Våra smörgåsar är också synnerligen välsmakande.

Varmt välkomna hälsar hela gänget på Rådmansö bageributik✿❀

.

Rådmansö bageributik
Adress: Lågarövägen 1, Södersvik/Norrtälje/Uppland
Hitta hit
Säsong: Öppet året om
Öppettider: Tisdag-söndag (se aktuella öppettider på sociala medier)
Hemsida/Facebook/Instagram

Och du, missa inte bagaren Mattias Lindbäcks tidigare gästinlägg om surdegsbröd.
Baka med surdeg – varför tar det sån tid? 
Forntiden är framtiden – om kulturspannmål och hantverksmjöl 
Mattias tycker till om surdegsbröd 

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.