Fikatips: Sikta stenugnsbageri

I de renoverade ladugårdarna på Johnssons gård strax utanför Varberg finner du flera butiker och företag såsom restaurang Spiseriet, NackhelleHem Blommor & Inredning, Subble bryggeri, Verkstan brukskeramik, konstnären Eva Otterströms ateljé och Sikta stenugnsbageri.

Sikta Stenugnsbageri drivs sedan 2018 av Josefin Karlsson och Petra Kristoffersson då de startade upp bageriet i en del av den gamla ladugården som byggdes om till ett modernt hantverksbageri.

Råvarorna väljs ut med omsorg och är närproducerade och ska göra så lite avtryck som möjligt på miljön och bageriet strävar också efter att använda sig av ekologiska varor i så stor utsträckning som möjligt. Det bakas och tillagas allt från långjästa surdegsbröd, sötebröd, tårtor, konfektyr till enklare maträtter. Under den varmare säsongen står glassvagnen framme med egentillverkad glass.

Beskriv Sikta stenugnsbageri för dem som aldrig besökt er.
– Sikta stenugnsbageri drivs av Petra Kristoffersson och Josefin Karlsson och vår fantastiska personal. Vi har byggt om en gammal ladugård till ett modernt hantverksbageri och här låter vi vår entusiasm flöda. Vårt mål är att få folk att uppskatta bra fika och äkta råvaror. Vi använder helst ekologiska råvaror och jobbar gärna efter säsong. Avnjuts i vår unika miljö eller köp med hem.

Hur ser ert sortiment ut?

– Vi har ett brett sortiment som funkar hela dagen med start på en bra frukost, fika och senare en go lunch. Härliga mackor och långjästa surdegsbröd, med andra ord, här finns något för alla som kommer på besök.

.

Varför skall man fika hos er?
– Allt ätbart vi säljer tillverkas av oss från grunden och finns endast här. Vår unika miljö med vår härliga innergård gör besöket minnesvärt och ”smakvärt”.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Vårt mål är att gå vår egen väg och är i vissa fall inte så traditionella. Vi återbrukar mycket av vårt svinn och förvandlar det till nya produkter. En snackis är vår goda glass som vi tillverkar under den varmare tiden på året. Många köper också med vårt goda bröd Stjärna vilket är ett längjäst surdegsbröd med vete, råg och honung. För våra cyklande gäster slinker gärna en äggmacka och kardemummabulle ner.

Sikta är helt klart ”En rejäl dos av en smula godsaker”. Varmt välkomna hälsar Petra Kristoffersson och Josefin Karlsson med personal✿❀

.

Sikta stenugnsbageri
Adress: Vare 47 (Johnssons gård/kommungården), Varberg
Öppettider: Onsdag-söndag (se aktuella öppettider på Hemsida/Facebook/Instagram)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.