Fikatips: Skeppsbro bageri

Skeppsbro Bageri är ett hantverksbageri som är helt ekologiskt. Alla våra bröd bakas med surdeg och gräddas i stenugn. De får jäsa långsamt i kyl i minst ett dygn innan de bakas – en metod som ger brödet mer smak och saftighet.

Vi använder kulturspannmål som emmer och dinkel och maler allt fullkornsmjöl själva på plats i bageriet i våra två kvarnar, virvelkvarnen och stenkvarnen. På så sätt får vi ett färskare och nyttigare bröd med mer smak. Brödet blir saftigare eftersom färskmalet mjöl absorberar mer vatten. Vår skonsammare malning gör att mjölet bibehåller mer näring och smak. Kornen vi maler köper vi från Lillmoga gård i Uppsala, Labans kvarn på Gotland och Warbro kvarn.

Bageriet ägs och drivs av Håkan Johansson Frost och Fredrik Ekman. Vi äger också systerbageriet Nockeby bageri på Nockeby torg i Bromma. Håkan är Sveriges enda världsmästare i bakning – vinnare av Coupe du monde de boulangerie (Bakery Masters) 2014. Håkan har även skrivit två böcker ”Brödet: Stjärnbagarens bröd i ditt kök” och ”Gourmetpizza: För dig som gillar pizza på riktigt”.

Vi har även åtta stycken brödbilar som är jubileumsversioner av den klassiska marknadsbilen Citroen HY, som vi kör ut till olika platser runtom i Stockholms bostadsområden där du kan köpa bröd och bullar. Vi brukar även finnas på olika tillställningar såsom marknader och festivaler. Mer information om var du hittar våra bilar finner du under fliken brödbilarna på hemsidan.

Vägg-i-vägg med bageriet ligger vår stora glassbar med Stockholms största utbud av ekologisk glass. Öppet under den varmare årstiden.

❀Varmt välkomna till Skeppsbro bageri och/eller till någon av våra brödbilar❀

Skeppsbro bageri
Adress: Tullhus 1, Skeppsbron 21/Stockholm
Hitta hit
Säsong: Öppet året runt (glassbaren under den varmare årstiden)
Öppettider bageri/kafé: Måndag-fredag 07.00–18.00. Lördag-söndag 08.00–18.00
Hemsida
Facebook
Instagram
Glassbaren

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Jag heter Robert Kwok och det är jag som driver fikabloggen Robbans bästa. Sedan 2013 har jag delat med mig av min passion för fika, tipsat om kaféer och skrivit om allt som gör den svenska fikakulturen så speciell. Jag vill förtydliga att Robbans bästa är en blogg – inte en affär där du kan beställa tårtor, landgångar, bröd och bakverk.

Jag skriver även artiklar för både svensk och internationell media, samt för företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen. Bloggen är helt oberoende och fri från betalda samarbeten, så här slipper du irriterande annonser som dyker upp överallt.

Tveka inte att höra av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.