Fikatips: Skeppsbro bageri

Skeppsbro bageri är ett 100 procent ekologiskt hantverksbageri. Vi bakar alla våra bröd med surdeg och i stenugn. Bröden jäser minst ett dygn i kyl innan vi bakar dem, kyljästa bröd med surdeg smakar mer och blir saftigare.

Vi maler allt fullkornsmjöl själva på plats i bageriet i våra två kvarnar, virvelkvarnen och stenkvarnen. På så sätt får vi ett färskare och nyttigare bröd med mer smak. Brödet blir saftigare eftersom färskmalet mjöl absorberar mer vatten. Vår skonsammare malning gör att mjölet bibehåller mer näring och smak. Kornen vi maler köper vi från Lillmoga gård i Uppsala, Labans kvarn på Gotland och Warbro kvarn.

Vi är medlemmar av 1% for the planet, det innebär att vi har bundit oss till att skänka 1 procent av vår totala försäljning till olika miljöorganisationer. Naturskyddsföreningen, Ekologiskt jordbruk, Världsnaturfonden och Rädda Östersjön är exempel på organisationer vi har valt att stödja.

Bageriet ägs och drivs av Håkan Johansson Frost och Fredrik Ekman. Vi äger också systerbageriet Nockeby bageri på Nockeby torg i Bromma. Håkan är Sveriges enda världsmästare i bakning – vinnare av Coupe du monde de boulangerie (Bakery Masters) 2014. Håkan har även skrivit två böcker ”Brödet: Stjärnbagarens bröd i ditt kök” och ”Gourmetpizza: För dig som gillar pizza på riktigt”.

Vi har även sju stycken brödbilar som är jubileumsversioner av den klassiska marknadsbilen Citroen HY, som vi kör ut till olika platser runtom i Stockholms bostadsområden där du kan köpa bröd och bullar. Vi brukar även finnas på olika tillställningar såsom marknader och festivaler. Mer information om var du hittar våra bilar finner du under fliken brödbilarna på hemsidan.

Vägg-i-vägg med bageriet ligger vår stora glassbar med Stockholms största utbud av ekologisk glass. Öppet under den varmare årstiden.

✿Varmt välkomna till Skeppsbro bageri och/eller till någon av våra brödbilar✿

Skeppsbro bageri
Adress: Tullhus 1, Skeppsbron 21/Stockholm
Hitta hit
Säsong: Öppet året runt (glassbaren under den varmare årstiden)
Öppettider bageri/kafé: Måndag-fredag 07.00–18.00. Lördag-söndag 08.00–18.00
Hemsida/Facebook/Instagram/Glassbaren

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.