Fikatips: Stålbloms konditori

Stålbloms konditori i Falkenberg är ett kondis med anor från 1957 då det grundades av Pelle Stålblom. År 1999 flyttade konditoriet från sin ursprungliga plats vid torget till nuvarande läge på Arvidstorpsvägen 20 och fick då tillgång till en stor trädgård. I och med flytten tog Pelles son Micael och hans fru Heléne över verksamheten.

Låt oss stanna upp och fundera lite över livet en stund. Detta ekorrhjul som snurrar på i en till synes allt snabbare takt och med allt fler måsten staplade på varandra. Men hav förtröstan. Det finns hållplatser på livets resa, där man kan stiga av för en stund, låta sig omslutas av goda vänner, andas ut och ta in nuet. Doften av kaffe, skramlet av porslin, de nygjorda bakverken, leenden, samförstånd. En trevlig konversation mellan tår och påtår. Här och nu, ingen annanstans. En timme eller två. Sedan får livet gå vidare.

Beskriv Stålbloms konditori för dem som aldrig besökt er.
– På Stålboms jobbar vi med de 5 sinnena:

SMAK: Vi jobbar hela tiden med att utveckla smaker på både bakverk, våra luncher och glass,

LUKT/DOFT: Det skall givetvis lukta/dofta härligt av nybakat när du kommer in i vår butik.

SYNEN får man ju aldrig missa. Vi jobbar ständigt med att förfina våra bakverk och vår miljö både inomhus och utomhus, så att du kan vila ögonen på ”vackra” ting.

KÄNSEL: Hur känns bakelsen i munnen? Vi vill att du skall känna båda den lena grädden och den krispiga rostade mandeln.

HÖRSEL: När du närmar dig vårt konditori och uteservering möts du av toner från härlig musik.

Och det sjätte sinnet då?? Jo ibland kan vi bara få för oss att öppna upp vår scen i trädgården för olika popup-event, allt går på ”intuition/känsla”

.

Hur ser ert sortiment ut?
– Vi är ett klassiskt konditori, men vi är även snabba på bollen att hänga med i nyheter som utvecklas i bageri/konditorivärlden.

Varför skall man fika hos er?
– Vi bakar från råvaror som i största mån finns i vårt närområde. Och på svaret varför, läs om de 5 sinnena ovan.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Definitivt alla klassiska bakverk. Det är svårt att motstå en riktigt frasig Napoleon eller en härlig bananbakelse. Nytt för i år är att vi även tillverkar glass där vi ständigt jobbar fram nya spännande smaker.

Varmt välkomna hälsar Heléne och Micael Stålblom med personal✿❀

.

Stålbloms konditori
Adress: Arvidstorpsvägen 20, Falkenberg
Öppettider: Måndag-söndag (se aktuella öppettider på Facebook/Instagram/hemsida)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.