Fikatips: Vansbro Konditori & Bageri

Vansbro Konditori & Bageri startades 1956 av Arne och Lilly Håkansson och 1973 tog Arnes son Dick Håkansson över tillsammans med sin fru Oddrun. 2003 tog nuvarande ägarna Lotta Liljeqvist (Dicks dotter) och hennes man Patrik Liljeqvist över.

Deras båda söner Viktor och Gustav jobbar också i familjeföretaget där Viktor ansvarar för kondisdelen och Gustav för bageridelen. Nedan besvarar Viktor på några frågor.

Beskriv Vansbro Konditori & Bageri för dem som aldrig besökt er.
– Vi är ett konditori och bageri som ligger längs E16 i Vansbro där vi har butik, servering och tillverkning i samma lokal. Konditoriet är ett familjeföretag som startades 1956 och som idag drivs av 3:e och 4:e generationen.

Hur ser ert sortiment ut?

– Vi har olika sorters smörgåsar, surdegsbröd, klassiska matbröd, knäckebröd, skorpor, bitar, kavlade degar, vetebröd, bakelser, tårtor, kakor samt glass och praliner när det är säsong för dem.

.

Varför skall man fika hos er?
– Vårt stora utbud och härliga servering och veranda/trädgård på sommaren är dragplåster.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Räksmörgåsarna är en storsäljare. Sedan får man inte missa alla våra klassiska bakverk och våra nyheter i bakelse- och tårtdisken med smaker efter säsong.

Varmt välkomna hälsar familjen Liljeqvist med personal.

.

Vansbro Konditori & Bageri
Adress: Äppelbovägen 8, Vansbro/Dalarna
Öppettider: Måndag-söndag (se aktuella öppettider på Facebook/Instagram)
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.