Fikatips: Vallentuna stenugnsbageri

Vallentuna stenugnsbageri är ett familjeägt företag som startade sin första butik i Vallentuna centrum. 2021 expanderade de och startade ytterligare en butik i sportanläggningen i Tellusområdet (Sports Club).

Alla produkter görs från grunden med rena och fina råvaror och kanelbullar och semlor brukar rankas högt när det vankas tester.

Beskriv Vallentuna stenugnsbageri för dem som aldrig besökt er.
– Vi är det lilla kvartersbageriet i Vallentuna centrum. Vårt mål är att det du äter här hittar du inte godare någon annanstans. Det är ett högt mål som nästan är omöjligt att uppnå, men vi sätter ribban högt.

Hur ser ert sortiment ut?

– Vi har olika långjästa surdegsbröd, olika typer av kaffebröd, bitar så som muffins, brownies, peanutbars mm. Vi har även hemgjord gelato och sorbet, vegansk gelato. Vi har både veganska och produkter utan tillsatt gluten (dock finns det alltid lite spår av gluten i våra lokaler). Vi erbjuder olika sorters sallader och smörgåsar som görs á la minute. Inget ligger färdig inplastat i en kyl utan allt görs direkt efter beställning för bästa möjliga smakupplevelse.

Vi har även napolitansk inspirerade pizzor, fast på vårt vis. Långjästa pizzadegar med goda charkuterier. Man hittar även olika varianter av kaffe från vår espressomaskin. Och vi har precis fått klart med fullständiga rättigheter så någon gång under våren kan man avnjuta ett glas vin eller en öl till maten.

.

Varför skall man fika hos er?
– Vi försöker att skapa en levande miljö med bra service och riktigt goda bakverk.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
Bröd: Vörtbröd och Kårsta, Fika: Semlor och kanelbullar Gelato: hallonsorbet, Salted Caramel, pistage Pizza: Parma Smörgås: Räksmörgåsen.

Varmt välkomna hälsar delägare Olof Jönsson med personal✿❀

.

Vallentuna stenugnsbageri
Adress: Allevägen 6 (Vallentuna centrum) och Sports club (Tellusområdet)
Öppettider: Måndag-söndag (se aktuella öppettider på Hemsida/Facebook/Instagram)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.