Finns det några bra fik i Gamla Stan?

Hem Robban tycker till Finns det några bra fik i Gamla Stan?

Tidigare i veckan så utmanade Annie och jag ödet med att strosa omkring i Gamla Stan bland alla turister, mest för att vi ändå hade ett ärende dit. Annars brukar vi undvika Gamla Stan under turistsäsongen och speciellt Västerlånggatan som är en tingel-tangelgata enligt mig. När vi strosade omkring så gick det inte att undvika alla fik som numera finns i varje kvarter och nyfiken som jag är så stack jag in huvudet och kollade runt lite och det var sorgligt att se att så många fik är rena rama turistfällorna utan själ och med undermåligt utbud och superhöga priser. Få verkar satsa på gedigna bakverk, bröd, kaffe och te utan det mesta är Delicato-upplägg och liknande fantasilösa utbud. Varför har Södermalm, Vasastan, Norrmalm och Östermalm så många bra fik men inte Gamla Stan?

IMG_3332editededited

7872832686_3dcf0097c4_oedited

I Gamla Stan så har jag tidigare besökt tehuset Chaikhana (som för övrigt har stängt nu pga stambyte i fastigheten), Grillska Huset och Albert & Jack’s. Nu i veckan så tog Annie och jag en fika på Fabriques nyöppnade ställe i området. Tyvärr var det en tragiskt upplevelse med undermåligt kaffe som knappt var drickbart (vilket till stor del berodde på osäker och okunnig personal) och trist utbud i övrigt, bättre kan ni Fabrique! Fiket Under Kastanjen besökte jag för två år sedan och då var den en total katastrof men jag skall ge dem en chans i höst och förhoppningsvis har de hunnit att förbättra sig!

Utbudet av bagerier, konditorier och kaffebarer är nästan obefintligt i området, varför är det så? Motbevisa mig gärna och tipsa om bra fik i Gamla Stan.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.