Flickorna Lundgren i ny regi

En av mina absoluta favoriter när det kommer till kaféer är Flickorna Lundgren på Skäret vid vackra Kullahalvön i nordvästra Skåne. En underbar fikaoas väl värd en dagstur där du äter god mat och fikar bra.

Den vackra huvudbyggnaden byggdes 1732 som ett kombinerat fiskar- och jordbrukstorp. 1938 öppnade Greta, Ebba, Marta och Rut upp kaféet Flickorna Lundgren och kaféet har ända fram tills nyligen drivits av familjen Lundgren. Nu har Mats och Ann-Lie Fejne gått i pension och lämnat över stafettpinnen till de nya ägarna som den 1 mars i år tog över verksamheten och lagom till påsk öppnar de upp för säsongen.

.

Jag är övertygad om att de fem nya ägarna, som för övrigt har kopplingar till området, kommer förvalta kaféet väl. Flickorna Lundgrens är något av en fikainstitution som årligen lockar stora skaror med gäster från hela landet men även från utlandet. Enligt de nya ägarna planerar man att utöka öppettiderna och på sikt även ställa om till en mer året-runt baserad verksamhet – vilket säkerligen glädjer många fikaälskare.

.

För att komma till Flickorna Lundgrens så får man snirkla sig fram på grusvägar genom ett vackert landskap och väl på plats rekommenderar jag en bit mat. Beställ deras äggakaka (rökt sidfläsk och rårörda lingon). Även lertallrikasill med potatis och purjo är god. När du väl smält maten så kan du gå lös på bakverken och det finns mycket gott att välja mellan. Kaffet serveras i stiliga kopparkannor.

Under högsäsongen kan det vara väldigt mycket folk på plats så ett tips är att komma väldigt tidigt på dagen, typ vid öppningsdags. Området är relativt stort så det finns plats för många gäster.

Och för dig som eventuellt aldrig besökt Flickorna Lundgren så rekommenderar jag dig att planera in en dagstur till vackra Kullahalvön för det kommer du inte att ångra.

Flickorna Lundgren
Adress: Skäretvägen 19, Skäret (ca 11 km från Höganäs)
Hitta hit
Hemsida
Facebook
Instagram

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.