Ett stort grattis till Fredrik Borgskog som lyckades med konststycket att vinna Chocolate Chef Competition (C3) som i år arrangerades i Brooklyn, New York. Sju konditorer från Spanien, Italien, Schweiz, USA, Frankrike, Japan och Sverige har kämpat sig till finalen via regionala kvaltävlingar (Fredrik vann den nordiska kvaltävlingen som gick av stapeln i Paris).
Den första tävlingsdagen fick samtliga deltagare tre timmar på sig att preparera och förbereda upplagningen. Dag två fick de göra 20 stycken petits fours och 12 desserter på maximum 2,40 timmar och det inkluderade även att göra rent efter sig. De fick välja fritt bland smaksättningen och det enda kravet var att petit fours och desserterna skulle innehålla Valrhona Guanaja 70%. Fredrik bemästrade detta bäst enligt juryn, tvåa kom Damien Gendron, Frankrike och trea blev Benjamin Kunert, Schweiz.
Fredrik är till vardags chefskonditor på Upper House i Göteborg och har under många år tävlat flitigt både med svenska kocklandslaget (2005-2008) och med svenska konditorlandslaget (sedan 2013). Spana in hans fantastiska konstverk nedan.
Foto från Mattias Ljungbergs Instagram
Foton från Fredrik Borgskogs Instagram
Skriv ett svar