Robbans bästa besöker: Gourmandise

Hem Caféer Robbans bästa besöker: Gourmandise

I november 2015 slog Gourmandise upp sina portar på Sibyllegatan 14 i det som tidigare var en underklädesbutik. Butiken med tillhörande café ligger bara ett stenkast från paviljongen (den stora byggnaden som ersätter Östermalms saluhall under dess renovering mellan 12 april 2016 – våren/sommaren 2018). Gourmandise drivs av Laurent och Birgitta Tassel och om du har bra minne så kommer du säkert ihåg att de drev en chokladbutik i hörnet Hamngatan/Regeringsgatan mellan 1995-2004.

IMG_1091edited

För vissa är Laurent okänd men jag kan upplysa om att han har jobbat på flera stjärnkrogar i Paris och i Västindien. Han kom till Sverige på 80-talet och jobbade då på välkända L’Escargot och mellan 1992-1996 var han med i det svenska kocklandslaget som tog OS-guld i Berlin. Flera av dagens ledande konditorer (bla Daniel Roos) har haft Laurent som mentor.

All produktionen sker i Årstaberg och de levererar till ett flertal restauranger och hotell i stan. Råvarorna håller givetvis toppklass och de använder Cacao Barry som är Callebauts premium choklad.

Butiken är vackert inredd och montrarna är fyllda med stiliga bakverk, tårtor och praliner. Det finns ett 20-tal sittplatser i lokalens övervåning och atmosfären är avspänd och behaglig och ur högtalarna ljuder fransk musik.
collageedited

Utmaningen är vad man skall beställa för det finns så många vackra bakverk att välja mellan. Det jag gillar är att de har mindre storlekar på flera av bakverken a là tapas pâtisserier (petitfous eclair, petitchoux, tarteletter). Fördelen med de små varianterna är att man ges möjlighet att smaka på flera olika sorter och så är de givetvis vackra att lägga upp på stiliga fat.

Prisbilden är normal för att vara Stockholm och de flesta bakverk ligger i prisspannet 40-48kr/st. Utbudet består även av tårtor och praliner. Övriga priser: café presso 40 kr, cafe au lait 35 kr, cappuccino 35 kr, espresso 25 kr, te 45 kr. Dagens tårtbit 40 kr, dagens pajbit 40 kr.

Under mina besök har jag hört ett flertal kunder som imponerats av utbudet och dess vackra upplägg. Om du är förtjust i choklad (och vem är inte det) i alla dess former så är Gourmandise Patissier & Chocolatier något för dig!

collageedited

Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utomhusplatser: Nej
Utbud: Bakverk, tårtor, chokladpraliner, kaffe, te
White Guide Café 2015/2016: Ej med i guiden (öppnade i november 2015)
Robbans bästa tycker:
Goda bakverk
+ Hög kvalité
+ Vackert inredd lokal

Gourmandise
Adress: Sibyllegatan 14
Telefon: 08-649 94 89
Hemsida: Här
Instagram: Här
Facebook: Här

Öppettider:
Tisdag-fredag 11.00-18.00
Lördag 11-00-17-00

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.