Här är landets bästa kaffeupplevelser och de vassaste baristorna


Det var inte enbart konditorerna och konditorierna som prisades i måndags när Svenska Gastronomipriset arrangerade sin årliga galaföreställning med pompa och ståt utan även landets bästa baristor och de bästa kaffeupplevelserna röstades fram av folk verksamma inom kaffebranschen.

Det är 100 av landets mest framstående baristor som röstat fram de 10 bästa baristorna samt de 10 bästa kaffeupplevelserna i landet. Bästa kaffeupplevelsen blev Cafè Pascal i Stockholm för andra året i följd. Alexandros Ntatsos blev framröstad som landets bästa barista. Stort grattis till samtliga.

Café Pascal

Baristornas Kaffeupplevelse 2023

1. Café Pascal, Stockholm
2. Alkemisten, Göteborg
3. Drop Coffee Roasters, Stockholm
4. Morgon Coffee Roasters, Göteborg
5. Slow hands café, Stockholm
6. Bönan & Mustaschen, Växjö
7. Costas of Sweden, Umeå
8. Viktors Kaffe, Göteborg
9. Kaffe & Böner, Laholm
10. Kaffebaren på Möllan, Malmö

Baristornas Barista 2023

1. Alexandros Ntatsos, Rent a Barista/Stockholm
2. Håkan Sävlind, Café Pascal/Stockholm
3. Budha Sutedja, Budhas Kafferosteri/Lycksele
4. Andreas Johansson, Bönan & Mustaschen/Växjö
5. Anthony Nguyen, Ritu Coffee Roasters/Göteborg
6. Costas Pliatsikas, Costas of Sweden/Umeå
7. Aldrin Doudchitzky, A43 Coffee/Göteborg
8. Dan Stenqvist, Solde kaffe/Malmö
9. Axel Carlson, Love Coffee/Lund
10. Gabriella Runesson, Morgon Coffee Roasters/Göteborg

Svenska Gastronomipriset är en hyllning till restaurangvärldens mest lysande stjärnor. Tidningen Restaurangvärlden har utsett Kockarnas Kock och Kockarnas Krog i över 26 år.

Under 2016 introducerades detta upplägg även för konditorer, servitörer, sommelierer och 2019 för baristor. Ingen extern jury är inblandad i tävlingen utan det är branschfolk som nominerat de kolleger och ställen de anser gjort bäst ifrån sig under året. Listan i sin helhet kan du läsa här.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.