Hornuddens trädgård – en plats att njuta av

Hem Ekologiskt Hornuddens trädgård – en plats att njuta av

I går satte sig Annie och jag i bilen och körde iväg till underbara Hornuddens trädgård med härlig utsikt över Mälaren. Förra året besökte vi Hornudden som ligger ett par kilometer utanför Strängnäs två gånger och jag skrev även en rad om dem som du kan läsa här. Hela området är underbart och en rekreation för själen där moder natur står i fokus.

Chokladbasilikakaka

Restaurangen och caféet är KRAV-certifierat och sortimentet i gårdsbutiken är främst ekologiskt och bakom byggnaden brer sig den stora odlingen ut.

Annie och jag anser fortfarande att landets smakrikaste örter odlas på Hornudden men dessvärre fanns det inga örter till försäljning i gårdsbutiken igår men om någon vecka eller två skall örterna åter stå redo. Det odlas en hel del grönsaker bla har de ett 30-tal olika tomatsorter.

Pavlova

De senaste två åren har ekocaféet kammat hem titeln Årets Hållbara Café på White Guide Cafés gala som brukar gå av stapeln på vårkanten. Hela verksamheten är certifierad på högsta nivån och deras tre KRAV-märken betyder att minst 90% av alla råvaror är ekologiskt certifierade.

Att sitta och fika och se ut över vattnet är rogivande och det är enkelt att “slå ihjäl ett par timmar” på Hornudden så se nu till att bege dig till denna underbara plats.

Hornuddens trädgård
Adress: Aspö Hornudden 1, Strängnäs
Telefon: 0152-326 18
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.