I dag arrangerades svenska mästerskapet i pralintillverkning för yrkesverksamma konditorer och professionella pralinhantverkare. Tävlingen arrangeras av branschföreningen Sveriges Bagar- och Konditormästare (SBoKM) tillsammans med Bak- och Chokladfestivalen samt Stockholmsmässan.
Vinnaren blev Ida Norinder från Motala och juryns motiveringen löd enligt följande: ”Två väldigt vackra och stilfulla praliner där textur och lenhet i fyllningarna gav rätt konsistens till rätt fyllning. Tunna och fina skal gjorde så att smakerna kompletterades bra. Vinnaren höll ihop sina fina berättelser med hjälp av pralinerna.”
1. Ida Norinder, Ett kilo socker, Motala
2. Eric Bäckström, Bread & Sweets by Jennie, Västerås
3. Hanna Nilsson, Fru Nilssons hantverk, Ängelholm
Carina Loven, Chocolaterian Norrvikens trädgårdar, Båstad
Elisabeth Moglia, Elisabeths konfektyr och praliner, Nyköping
Stockholmsmässan/Sthlm Food & Wine och Bak- & Choklad och SBoKM – Sveriges Bagar & Konditormästare – En branschförening för mästare. Mästarbrevet har gamla anor och har utvecklats med tiden för att anpassas till branschernas utveckling. Brevet är ett eftertraktat kompetensbevis för yrkesutövaren och är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom det egna hantverksyrket.
Föreningen Sveriges Bagar- och KonditorMästare (SBoKM) har som målsättning att samla alla bagar- och konditormästare, för att tillsammans arbeta för och medvetandegöra kunskapen och hantverket mot allmänheten.
Samarbetpartners
Kåkå och Werners Gourmetservice.
Ett stort tack till alla underbara finalister, jurymedlemmar och Henrik Olsson som i vanlig ordning höll ordning och reda som utmärkt moderator. Vi ses nästa år igen på Sthlm Food & Wine och Bak- & Choklad. Om du är intresserad av att medverka på nästa års Pralin-SM- Hör av dig till mig här på bloggen eller via e-post.
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.
Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar