Kaffe på tub – praktiskt eller onödigt?
Tänk dig att du är ute på en härlig utflykt i naturen. När det är dags för en smörgås med ägg plockar du fram kaviartuben och ringlar på lite kaviar – en klassiker. Men vad skulle du säga om att göra likadant med kaffet? Kaffe på tub!
 
Philippe Greinacher och Alexander Häberlin har tagit fram kaffe på tub, perfekt för vandringar och utflykter. Min tanke är dock följande: eftersom man ändå måste ha med sig en termos med varmt vatten, varför då inte bara brygga kaffet i förväg, precis som man alltid har gjort? Då får du dessutom med dig ditt favoritkaffe direkt i termosen. Så tänker jag!
 
Hur fungerar då kaffe på tub? Du häller upp varmt vatten i en kopp eller kåsa, klämmer ut önskad mängd kaffe från tuben och rör om i cirka 20–30 sekunder. Klart! Kaffe på tub smakar visserligen kaffe, men har en sötare ton – troligen på grund av tillsatt socker.
 
Jag har svårt att tro att kaffe på tub kommer att bli populärt i Sverige. Dessutom är det inte särskilt prisvärt – en tub kostar 196 kr och räcker endast till cirka 20 koppar.
 
För mer information eller för att beställa No Normal Coffee besök:
Hemsida
Kaffe på tub kan du beställa här. 
 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade.
 
Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen. Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.