Både Annie och jag älskar knäckebröd och vi är tokiga i Saltå Kvarns rågknäcke innehållandes fullkornsmjöl av råg, vatten, jäst och havssalt. Både rågknäcket och dinkelknäcket bakas hos Roslagsbröd i Gimo. En annan aktör som jag varmt rekommenderar är Knäck & Bräck som startades upp 2008 av Annalena Brage och Niclas Geidvall. Företaget är beläget i Falköping och levererar handgjort knäckebröd till butiker runt om i landet men även till anrika varuhuset Harrods i London och till Stockmanns i Helsingfors där deras lingonknäcke samt dinkelknäcke säljer bra. Mjölet de använder kommer ifrån föreningen Wästgötarna, ett antal odlare i Västergötland som odlar gamla sädesslag såsom dinkel/spelt, emmer och öländskt lantvete (här kan du läsa lite mer om de gamla sädesslagen). I detta klipp bakar Jesper Långström ett kalorisnålt knäckebröd samt visar hur du snabbt gör en smarrig och nyttig dessert. Receptet på knäckebrödet finner du här.
Skriv ett svar