Lilla Bagis – Hantverksbageri i Bagarmossen

Jag har länge tjatat om att det behövs fler bagerier runt om i Stockholms förorter och ett litet bageri som funnits i ett par år är Lilla Bagis i Bagarmossen. Jag gick själv i skolan i närliggande Kärrtorp och känner till området väl men har aldrig besökt Lilla Bagis tidigare.

Kaféet/bageriet har funnits ända sedan 2011 men sedan årsskiftet är det Jaques Forest och hans fru Carin Blomberg Forest som driver stället. Jaques stötte jag på förra året då han var bagare på Rosendals trädgård och jag upplevde honom som glad och sprallig med mycket driv.

På Lilla Bagis är det ekologiskt och miljötänk som står i fokus – Rå framför bearbetad, kulturspannmål framför moderna sorter och lokalt producerat framför långväga och importerat. Mjöl inhandlas från Kullens kvarn samt Warbro kvarn.

Bageriet är pyttelitet och ligger på nedersta våningen i ett flerbostadshus i närheten av t-banan. Utöver Jaques så finns ytterligare två bagare som jobbar i skift.

Utbudet består av flera olika sorters surdegsbröd, bullar och kakor och vill man fika på plats finns ett par sittplatser inomhus.

Längs tunnelbanelinje 17 ligger fler bagerier samt ett konditori som är väl värda att besöka. Bonne Femme bageri finner du i Hammarbyhöjden, Santa Fé konditori och MA Baker i Kärrtorp. I Gullmarsplan ligger det lilla hantverksbageriet Spiga Madre.

Lilla Bagis
Adress: Svartågatan 4a
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Öppettider: Månd-tisd 07.00-14.00. Onsd-fred 07.00-17.00 med hämtning av bröd till kl 19 och lörd-sönd 08.00-16.00

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.