Lunch och fika på Mother

Hem Dagens fika Lunch och fika på Mother

Mother slog upp sina portar på Mäster Samuelsgatan den 14 januari i år i det nybyggda Mästerhuset. Det är F 12-gruppen (Vigårda, Köttbaren, Publico, Miss Voon, Smak, Kött & Fiskbaren) med Melker Andersson och Danyel Couet (även Jonas Svensson och köksmästaren Martin Vall finns i laguppställningen) som ligger bakom satsningen. Restaurangen är en av stans största med en yta på 1 000 kvm och med plats för 500 sittande gäster uppdelat i olika sektioner. Mother är tänkt att vara en mötesplats från tidig morgon till sen kväll (restaurang, bar, kafé, frukostservering, take-away) med fokus på vällagad mat, gjord på schyssta råvaror och med en mer hälsosam inriktning.

IMG_1018edited

På Mother görs beställningarna och betalningen via en surfplatta som är fastmonterad på varje bord och servicen sköts av ”runners” som kommer ut med beställningarna. Det finns även en app som man kan ladda ned i mobilen och då kan du enkelt uträtta exempelvis beställningar och betalningar (kvittot sparas i appen). Nackdelen med detta system är att lokalen är beroende av ett fungerande wifi-nätverk och båda gångerna som Annie och jag har varit här så har de periodvis haft problem med bokingar och betalningar.

Entreprenören Mats Bergvall (grundaren av Svarta lådan) är den som ansvarar för att tekniken fungerar. Det digitala inom retauranger och kaféer kommer att bli allt vanligare framöver och i och med att vi konsumenter framöver kommer att sköta beställningar och betalningar så kommer även själva betjäningen att gå snabbare och smidigare.

imageedit_11_3059340655

Som ofta med nya ställen så finns det barnsjukdomar och Annie och jag har varit här två söndagar i rad och det har funnits ett flertal saker att anmärka på både med nätverk, service och mat men förhoppningsvis blir det bättre med tiden.

Nu är detta en fikablogg så jag skall inte gå in så mycket på maten men jag skall ge dig ett tips om du skall äta på Mother och det är att portionerna är väldigt små (jag blev inte mätt på en rätt) och om du och din partner beställer in varsin rätt så kommer ni säkerligen inte få in dem samtidigt. Bra att tänka ”tapas-upplägg” dvs beställ in lite småplock och dela på upplägget.

imageedit_1_3700144324

När vi fikat har vi beställt in tiramisu med carob och rårörda körsbär (inte alls bra då den var för blöt och blaskig samt totalt smaklös), choklad och lakritsmousse med ananas, kokos, ljus rom, mandel och carob (välsmakad), banankaka med korngräs- och citronglass (helt ok men inget revolutionerande) samt en dadel och äppelkaka med kanel, kardemumma och vaniljsås (väldigt god). Kaffet hämtas från välkända da Matteo.

Maten bestod av fisk och skaldjurskakor i salladsblad med krisiga grönsaker, vietnamesisk sötsursås med koriander, lime, chili och jasminråris samt en rätt beståendes av kammusslor, bläckfisk och jätteräkor med ingefära, chili, lime, shiitake, sparris, spenat och fermenterade räkor.

Mother ligger rätt i tiden med sitt ekologiska och hållbara tänk och de visar även att det går att skapa bra upplägg för de som önskar äta hälsosamma rätter.

imageedit_23_7798998337

Banankaka med korngräs och citronglass.

imageedit_21_6977922637

Dadel och äppelkaka med kanel, kardemumma och vaniljsås.

imageedit_7_3184122845

Tiramisu med carob och rårörda körsbär.

imageedit_9_5740629944

Choklad och lakritsmousse med ananas, kokos, ljus rom, mandel och carob.

imageedit_3_4003709524

Kammusslor, bläckfisk och jätteräkor med ingefära, chili, lime, shiitake, sparris, spenat och fermenterade räkor.

imageedit_5_9833819240Fisk och skaldjursakor i salladsblad med krisiga grönsaker, vietnamesisk sötsursås med koriander, lime och chili samt jasminråris.

Mother
Adress: Mäster Samuelsgatan 19
Hemsida: Här
Instagram: Här
Facebook: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.