Planering inför Matbloggspriset 2016

Hem Matbloggspriset Planering inför Matbloggspriset 2016

Då ha planeringen inför 2016-års Matbloggspris påbörjats. I går hade vi i juryn det andra planeringsmötet inför höstens begivenhet som går av stapeln den 10-11 november på Sthlm Food & Wine (tidigare Mitt-Kök). I och med att jag vann kategorin Hedersutmärkelsen förra året (läs summering från 2015 här) så får jag i år äran att medverka i juryarbetet och det är inspirerande att ta del av expertkunskaperna som medlemmarna besitter.

Juryn består av Monika Ahlberg, Sebastien Boudet, Alice Brax, Kinna Jonsson, Fredrik Schelin, Magnus Reuterdahl, Ilva Beretta, Ylva Vitorovic, Daniel Fritzdorf, Pär Gamlin och Georg Herlitz.

matbloggspriset_logo__no_text_006

Matbloggpriset är nordens äldsta bloggpris och delas för elfte året ut priser till de mest intressanta mat- och dryckesbloggarna i totalt sju stycken kategorier: Stora Matbloggspriset, Folkets val, Matbloggsprisets hedersutmärkelse, Bästa dryck, Bästa bak- och dessert, Bästa foto samt Bästa rörliga.

När priset grundades 2005 så var det i bloggens begynnelse och med åren har det tillkommit fler plattformar att nå ut med sina budskap som kreativ matinspiratör, vilket Matbloggspriset tagit fasta på. Vad är då en digital matinspiratör? Det är när man engagerar matintresserade via sociala medier och där själva plattformen spelar mindre roll. Uttrycket kan ske via text, bild, ljud och video. Gemensamt är passionen för mat, bak och dryck.

Processen går till så att vi nu skall se över kandidater till de olika kategorierna, därefter kommuniceras det ut på Matbloggsprisets olika plattformar och även här på min blogg😉

untitled
Foto som Jonas Ingman tog på mig 2015.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.