Semmelfika

Hem Dagens fika Semmelfika

Men hallå, stopp och belägg, vad är nu detta! Semlor i augusti? Som jag skrev häromdagen så fick Söderbergs bageri i Hägersten en beställning på semlor i onsdags och ännu en beställning till idag så då passade jag på att åka förbi bageriet för att köpa med mig en semla. Även om det förekommer så kallade sommarsemlor (oftast med vaniljkräm och jordgubbar) på en del fik runt om i landet så ville jag passa på att äta en riktig semla nu under sommarhalvåret. Visst kändes det knasigt och fel att äta en semla i augusti men jag kan lova att den slank ned mjukt och fint i magen.

IMG_2681edited

Söderbergs bageri fick en fyra av mig i mitt årliga semmeltest i vintras så det är ett bra och välsmakande bakverk som ägarna Cattis och Wofflan Fleischanderl levererar. 2017-års fettisdag infaller den 28 februari och min förhoppning är att kunna genomföra Stockholms största semmeltest även nästa år, då för fjärde gången.

Men innan dess skall ett annat test genomföras, nämligen kanelbulletestet. Bagare och konditorer, se till att vara på tårna nu för snart kanske jag kommer och tester era kanelbullar😉

IMG_2662edited

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.