Är du en hemmabagare som vill visa upp dina färdigheter inför en publik? Nu har du chansen då Bak & Chokladfestivalen introducerar en ny tävling i höst – Mitt bästa bakverk. Tanken är att du som gillar att skapa bakelser, bröd och andra bakverk ska dela med dig av dina skapelser och segraren vinner en tårtkurs hos Magnus Johansson.

Om du vill vara med och tävla – du måste vara 18 år fyllda – så klickar du här och fyller i namn och mailadress så kommer reglerna till dig via e-post. Varje månad presenteras en deltävlingsvinnare samt en ny deltävling (totalt fyra). Finalen hålls på Bak & Chokladfestivalen i oktober.

Foto: Nik för Unsplash
Foto: Nik för Unsplash

Upplägg:
Mitt bästa bakverk är en tävling ämnad att inspirera och engagera människor att baka mer. Tävlingen är organiserad av Stockholmsmässan och består av fyra deltävlingar som pågår fram tills det är dags för den stora finalen på Bak & Chokladfestivalen i oktober. Deltävlingarnas segrare presenteras löpande på webbplatsen www.chokladfestivalen.se och i sociala medier.

Den första delen av tävlingen består av att arrangören väljer en vinnare/delfinalist varje månad från juni till oktober. Två finalister möts i en ”bake-off” final under Bak & Choklad festivalen, LIVE på scen framför en publik.

Bedömningskriterier:
Varje tävlingsbidrag i MBB bedöms utifrån följande kriterier:
– Presentation (bild och beskrivning)
– Val av råvaror (kombination och uppfinningsrikedom, nytänk och/eller tradition)
– Helhetsintryck (hur pass personlig och inspirerande rätten är)

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.