Don Guerra driver mikrobageriet Barrio Bread i Tucson, Arizona sedan 2009. Bageriet har han hemma i sitt garage och arbetspassen börjar vid 04.00 och slutar oftast vid 19.00-tiden (med paus för att köra ungarna till och från skolan). Det blir oftast 70-timmarsveckor så det är enkelt att förstå att han inte hinner med så mycket annat utöver bakning. På fredagarna börjar förberedelserna för Plaza Palomino (bondens marknad) och då arbetar Don i princip från 07.00 till 07.00. Han tar en paus för att äta middag med sin familj, sover i ett par timmar och är sedan tillbaka i bageriet vid midnatt. Cirka 200 bröd säljs varje lördag på marknaden. Varje vecka hinner Don leverera cirka 750 limpor. År 2011 anställde han en medarbetare som arbetar åtta timmar per dag och som hjälper till med paketering och distribution. Över tusen personer köper deras bröd regelbundet och allt bröd förbeställs på nätet. En stor del av Dons framgång beror på alla vänliga grannar som frivilligt hjälper honom med utkörning av bröd. En riktigt bra artikel om Don Guerra kan du läsa om här och vill du spana in hans foton på Instagram så kan du göra det här.
Skriv ett svar