Nytt kafferosteri i Sickla – Black Honey Coffee Roasters

Den 16 februari i år slog Black Honey Coffee Roasters upp sina portar i Nobelberget i Sickla. Kaffebaren med tillhörande restaurang ligger i den gamla Formalinfabriken med entré från det nya Sicklastråket som knyter ihop Sickla med Hammarby sjöstad. 

Formalinfabriken är en tegelbyggnad med mycket karaktär och spännande historia uppförd 1942 för Cascos produktion av trälim. Husets ursprungliga gestalt finns dock inte kvar. Destillationstornet kringbyggdes nästan helt omkring 1990 då den bredare sockeldelen höjdes med två våningar.

Idag har lim bytts ut mot kaffe och utöver rosteri, kafé och bistro planeras det även för en scen med olika uppträdanden och en jazzklubb. Black Honey Coffee Roasters drivs av familjemedlemmarna Murat, Kevin och Robin med rötter i Turkiet. De har sällskap av Miran som ansvarar för rosteriet och som flyttat till Sverige från Istanbul enbart för att jobba med sina vänner på kafferosteriet.

Jag har fikat på Black Honey Coffee Roasters två gånger och de har riktigt gott kaffe och många sorter att välja mellan på bryggmenyn. De har även flera sorter att välja mellan när det kommer till espresso. Det är många konsumenter som handlar med sig kaffe för att kunna brygga hemma i lugn och ro och inom kort öppnar deras webbshop upp och då är du enbart några klick ifrån riktigt schysst kaffe. Redan nu finner du deras produkter på hemsidan.

.
Jag har ännu inte tagit mig tid för att äta mat hos dem men det är bara en tidsfråga innan det sker. De kommer även börja med hantverkspizza och när det sker så lär jag definitivt hänga på låset för en pizza med schyssta råvaror och en öl till har jag svårt att motstå.

Lokalen är ljus och fin med stora fönsterpartier som vetter ut mot Sicklastråket. Hela Nobelberget är ett nytt område under konstruktion och flera byggnader står redan klara. Det nya Sicklastråket är öppen för gång- och cykeltrafik och knyter därigenom ihop Hammarby sjöstad med Sickla och till våren kommer träd och buskar att planteras längst med stråket.

Till Black Honey Coffee Roasters tar du dig enkelt med tvärbana (Sickla station), buss, bil eller cykel så passa på att ta en fika, en bit mat eller en öl och gör det snarast!

Black Honey Coffee Roasters
Adress: Sicklastråket 24, Nacka/Stockholm
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.