Veckans blogg – Hemmabageriet

Mitt namn är Marie Lind. Jag är 35 år och kommer ifrån Halmstad. Jag har bott några år i Malmö för att studera på universitetet, men annars har jag varit bosatt i Halmstad hela livet. Trivs väldigt bra och dessutom bor vi nära havet och skogen och det är ett bra område för barnen att växa upp i. Jag och min sambo Henrik har tillsammans barnen Benjamin, snart 5 år, och Julie, 2 år. Henrik har dessutom två äldre barn, Amanda 14 år och Moa 12 år, som bor hos oss varannan vecka. Om jag ska se något positivt med Coronapandemin så är det att vi som familj umgås mycket mer. Både jag och min sambo jobbar hemifrån och barnen är hemma mer. Familjen är ju det bästa som finns.

I grunden är jag marknadsförare och har jobbat med det i nästan 15 år, både digitalt med exempelvis hemsidor och sociala medier samt tryckt material som kampanjmaterial, broschyrer, fotografering etc. Just nu driver jag ett eget företag inom den genren (KreativStund) samtidigt som jag har hemmabageriet. Hemmabageriet innefattar exempelvis att jag skriver och producerar recept till Hallandsposten och Hallands Nyheter en gång i veckan, att jag tar fram egna recept som först provbakas, justeras, bakas igen, fotograferas, provsmakas, redigeras och publiceras på bloggen (hemmabageriet.se) och på instagram (@hemmabageriet.se). Dessutom jobbar jag med att marknadsföra hemmabageriet, knyta kontakter och samarbeten, göra bakguider och dela med mig av tips och trix. Jag har också blivit tillfrågad att vara med i Hela Sverige bakar, men tackade nej.

Jag har alltid varit kreativ, vilket passar in på båda mina verksamheter, och får jämt nya idéer. Detta är nästan lite knäppt men det sista jag tänker på innan jag somnar är vad jag kan komma på för nya bakverk och recept till nästa bakning. Det finns gott om fantasi och idéer att plocka ifrån.

När jag inte bakar eller jobbar med mitt företag, KreativStund så tränar jag. Jag älskar att träna och har gjort det så länge jag kan minnas. Sedan ett år tillbaka, när Coronapandemin slog till, har jag fastnat för hemmaträning. Jag abonnerar på en digital träningstjänst som erbjuder massor av träning som går utmärkt att göra hemma i vardagsrummet. Det passar perfekt att träna hemma när man har småbarn. Man kan styra sina träningstider själv och ibland är barnen med. Träningen är något jag jämt känner ett sug efter och det blir nästan någon form av träning varje dag.

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Åh, det finns så mycket! Men mitt absoluta favoritmoment gällande bakning är dekoren. Att få vara kreativ och skapa något fint, det är nog ganska mycket jag. Det kan t ex vara att få dekorera en tårta, spritsa en cupcake eller snitta ett bröd i snyggt mönster. Sedan gillar jag att baka mycket bröd just nu. Att testa olika mjölsorter och jäsa degar är spännande.

Hur ofta brukar du baka?
– Vet knappt om jag vågar erkänna det, men jag bakar i stort sett varje dag. Det är ett sätt att utvecklas inom allt vad gäller bakning. Jag testar mycket, allting blir såklart inte bra, men nu när jag har bakat så pass mycket så börjar jag få till fler och fler bra recept med detsamma. Självklart smakar jag på allt jag bakar men jag äter inte speciellt mycket själv. Jag har två bonustonårstjejer som gärna äter (plus deras kompisar) och sedan ger jag bort en del, lägger en del i frysen och ibland vill folk runtomkring komma och provsmaka.

Vad är ditt bästa bakminne?
– När jag blev bakskribent i Hallandsposten och i Hallands nyheter. Där får jag varje vecka publicera några av mina recept och jag får så mycket positiv respons från det.

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Oftast beställer jag faktiskt bara en riktig god kaffe latte. Nu när jag bakar så mycket själv så finns det oftast något hemma att plocka fram om jag blir fikasugen. Däremot kaffe latte (som jag älskar) har jag svårt att göra bra hemma. Om jag ändå ska beställa något att äta till kaffet så blir det i så fall någon god brödbit.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Olof Röhlander, som enligt mig är en fantastisk föreläsare. Att bjuda honom på fika skulle vara riktigt intressant. Han har så mycket bra saker att säga. Tareq Taylor, som verkar vara en otroligt genuin person och mycket begåvad inom mat- och bakvärlden. Honom skulle jag gärna hänga ihop med i köket. Och slutligen vill jag bjuda in Carolina Klüft, som alltid sprider glädje. Nu genom Generation Pep som plockar upp det här med att barn och ungdomar rör på sig för lite. Vilken inspirationskälla inom idrott och rörelse.

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Absolut, jag blir framför allt inspirerad av de som har bakat länge och fortfarande är lika engagerade i sina degar och kan allt om olika spannmål och deras egenskaper. Kunskap och engagemang inspirerar mig mycket. Jag har fått förmånen att träffa en bagare på Berte Qvarn och det var otroligt givande. Berte Qvarn är en av Sveriges äldsta kvarnar med en fantastiskt historia – bara det är inspirerande i sig.

Barnens bästa bröd – Recept här
Brödkrans på råg och vete – Recept här
Mimmis mintstubbe – Recept här
Siffertårta med mango- och passionsfruktsmousse, chokladkräm och godis – Recept här
Tårta till Alla hjärtans dag – Recept här. Så här bakar du den – Se filmklipp här

Blogg: Hemmabageriet
Drivs av: Marie Lind
Instagram: Här

Stort tack Marie för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.