Premiär för Stockholms största ekologiska glassbar


För några dagar sedan var det premiär för Stockholms största ekologiska glassbar. Det är Håkan Johansson Frost och Fredrik Ekman som driver Skeppsbro bageri i Gamla stan som nu även öppnat en stor glassbar vägg i vägg med bageriet och kaféet.

Utöver Skeppsbro bageri med tillhörande glassbar så driver Håkan och Fredrik även systerbageriet Nockeby bageri på Nockeby torg i Bromma. Håkan är Sveriges enda världsmästare i bakning. Vinnare av Coupe du monde de boulangerie (Bakery Masters) 2014. Håkan har även skrivit två böcker ”Brödet: Stjärnbagarens bröd i ditt kök” och ”Gourmetpizza: För dig som gillar pizza på riktigt”.

Skeppsbro bageri är medlemmar av 1% for the planet, det innebär att de har bundit sig till att skänka 1% av den totala försäljningen till olika miljöorganisationer. Naturskyddsföreningen – Ekologiskt jordbruk och Världsnaturfonden – Rädda Östersjön är exempel på organisationer de har valt att stödja.

Glassbaren har i dagsläget över 70 olika sorters kulglass där samtliga är 100% ekologiska. Även mjukglass finns. Se nu till att ta en promenad ned till Tullhus 1 och njut av den vackra sjöutsikten.

Skeppsbro bageri & glassbar
Adress: Skeppsbron 21, Tullhus 1 (precis vid vattnet, ett par bullkast från slottet)
Öppettider: Måndag-söndag 10.00-17.00
Instagram
Hemsida


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.