Nu inför julen så ägnar vi oss extra mycket åt att pyssla och de senaste åren har det blivit allt populärare med pyssel, detta oavsett årstid. Vare sig man pysslar på med blommor, pärlor, broderi, målning, finsnickeri, scrapbooking eller kortmakeri så är den gemensamma nämnaren att det är otroligt avkopplande.

Det som tidigare kanske mest var populärt bland pensionärer är numera även populärt bland yngre. Varför det har blivit så hett bland unga beror delvis på att det finns en stor trend i allmänhet att skapa saker själv. Det finns hur många bra pysselsajter som helst att följa och i detta inlägg har jag valt att lyfta fram ett par av dem.

Katarina Hörnberg är skaparen av pysselmagasinet Diy Sweden. Pyssel med en härlig blandning av hantverk, återbruk, trädgård och recept.

Pysselbolaget handlar allt om pyssel för barn och vuxna att göra tillsammans. Enkla projekt med tydliga beskrivningar varvas med inspiration och tips.

ICA Buffé har inför julen massor av pysseltips som exempelvis hur du gör en islykta, julkrans av papper, glittrig girlang av värmeljus eller måla personliga ljus. Du finner allt här.

Helena Lyth driver en blogg fylld med pyssel, inredning, recept och annat smått och gott. Besök Helenas blogg här

Då tiden blir tråkig och lång
Kan du med detta sätta igång
Låt nu fantasin flöda
Lägg ner lite tid och möda
Det kanske blir till moster en gåva
Då blir jag glad, det vill jag lova

Pyssla väl😉

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.