Robbans bästa besöker: Lill-Annas Bageri och Café

Hem Bagerier Robbans bästa besöker: Lill-Annas Bageri och Café

Jag strosade på Drottninggatan i Örebro för att leta efter något mysigt fik men beslutade mig ganska snart för att testa några sidogator för vis av erfarenhet har jag många gånger funnit de bästa fiken där. Valet föll på Lill-Annas Bageri och Café som ligger på Vasagatan vid S:t Nicolai kyrka. Ägare är Lill-Anna Nilsson som startade upp verksamheten 1992. Själva bageriproduktionen ligger i Fylstas industriomåde (där det även finns butik och café) i Kumla och de levererar varor till flera hotell, restauranger och livsmedelsbutiker i kommunen.

IMG_9979edited

 IMG_0094edited

Lill-Anna Nilsson var bara 22 år när hon bestämde sig för att starta ett leveransbageri i början på 90-talet. På dagarna jobbade hon med inredning och på nätterna bakade hon (hej och hå, vem behöver sova!). Med bergfast tro och övertygelse lyckades hon bygga upp sin verksamhet. Efter ett par år valdes hon som ett av tio småföretag i Sverige i Tillväxtverkets projekt ”Golden rules of leadership”. 2010 utsågs Lill-Anna till årets kvinnliga företagare i Örebro län där man lyfte fram henne som en god förebild och inspiratör för kvinnoföretagare i regionen.

Produktionen ligger i Kumla där de bakar allt från småfrallor, stenugnsbakade limpor, kaffebröd, smörgåstårtor, smörrebröd med mera.

Lokalen på Vasagatan är rymlig och den är på ett och halvt plan med högt till tak. Vitmålade betongväggar, snygga trägolv, en vacker kristallkrona, bruna fåtöljer samt stora fönsterpartier som släpper in ljus i lokalens nedre plan. För att komma till övervåningen går man upp för en trätrappa och sedan in till ett rum med lågt tak och med franska kaféstolar och fåtöljer. Det är helt klart mysigare att sitta på nedre våningen men tyvärr finns inte många sittplatser där.

collageedited

Bröddisken är snygg och fullproppad med bröd, tårtor, bullar, kaffebröd och kakor, det är bara att välja och vraka. Deras storsäljare är lyxbullarna (som är ganska höga) och givetvis var jag tvungen att beställa en av dessa. Vill man ha något mer matnyttigt så finns det smörgåsar, sallader och pajer. När det gäller kaffe så är det Gevalia som gäller och du kan beställa latte, cappuccino, espresso, macchiato och brygg. De har även fullständiga rättigheter vilket innebär att du kan slinka in för ett glas vin (finns ett par vita och röda att välja mellan) eller en öl (Mariestad och Breznak)

collageedited collageedited

Vad ligger prisnivån på?
Latte, cappuccino, cortado kostar 30kr. Espresso 25/28kr, macchiato och americano 28kr, bryggkaffe och te 20kr, varm choklad 30/35kr, smoothie 30kr.

Smörgåsar: ost 27kr, ost och skinka 35kr, salami/brie 45kr, räksmörgås 109kr, smörrebröd 45kr, toast skagen 79kr, croque monsieur 89kr

Sallader: ost/skinka, grekisk, tonfisk, kyckling, varmrökt laxsallad 89kr. Rostbiffsallad och räksallad 109kr och slutligen Ceasarsallad 129kr. Hemmagjorda pajer 89kr.

collageedited

Stämningen är avslappnad och det är inga problem att sitta och läsa en tidning/bok eller jobba med datorn. Nu var jag i och för sig här en förmiddag då det var väldigt lugnt så jag kan inte svara på hur mycket folk det är övriga tider.

Och hur smakade då deras omtalade lyxbulle? Jag brukar ha lite ”allergi” mot bullar med hög form då de oftast tenderar att bli för kompakta. Denna bulle var dock helt okey med god smak.

Örebro är en trevlig stad med flera mysiga fik varav Lill-Annas Bageri och Café tillhör en av dessa som jag gärna återvänder till.

collageedited

Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utbud: Bakverk, kakor, matbröd, smörgåstårtor, soppa, sallader. Fullständiga rättigheter.
White Guide Café 2015/16: Ej med i guiden
Robbans bästa tycker:
+ Eget bageri
+ Fräscha råvaror
+ Mysig lokal
+ Trevlig personal

Lill-Annas Bageri och Café
Adress:
 Vasagatan 13
Telefon: 019-12 95 85
Hemsida: här
Facebook: här

Öppettider:
Måndag-fredag 07.30-18.00
Lördag: 09.00–16.00
Söndag: stängt

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.