Att navigera på en blogg och hitta det man letar efter är inte alltid helt enkelt och det kan finnas flera orsaker till det. Ofta handlar det om att det finns för många ämneskategorier som gör sidan rörig, eller att reklam dyker upp överallt och stör läsupplevelsen. Till slut blir det så rörigt att man knappt vet vilken plattform man befinner sig på längre.
Du som följer min blogg vet att jag skyr reklam som pesten. På Robbans bästa kommer det aldrig att ploppa upp reklam till höger och vänster med inslag av bakpapper, tältpinnar, foppatofflor, mugghållare eller grilltändare.
Anledningen till att jag startade bloggen var att två goda vänner (varav en av dem är bagar-Pelle som driver Pelle & Marie och kaféet i Viby i Sigtuna) föreslog att jag borde börja tipsa om olika fikaställen – jag hade ju rätt bra koll på kaféer, bagerier och konditorier. Så jag bestämde mig för att sätta igång Robbans bästa sommaren 2013. Det var dock först under 2014 som jag började blogga mer regelbundet. Än i dag är bloggen min främsta plattform för att dela med mig av fikatips och reflektioner kring fika i allmänhet.
Att driva en fikablogg är något jag gillar, inte minst för att det är en plattform jag själv äger och där jag har full kontroll över innehållet. Till skillnad från till exempel Instagram och Facebook är det jag som har full kontroll över innehållet i mina inlägg – utan risk för att få ett meddelande från Meta (ägare av Instagram och Facebook) om att något tagits bort för att de anser det olämpligt att publicera. Det känns också befriande att ta ett steg bort från Instagram, där fokus alltmer tycks ligga på att samla likes och ge och få ryggdunkar från andra i branschen. Allt det slipper jag med en blogg.
Jag är både glad och tacksam över att du läser och följer mig och för alla fikarelaterade mejl jag får. Jag får ofta tips från läsare om mysiga fik runt om i landet som de besökt och varmt rekommenderar – det uppskattar jag verkligen! Lika roligt är det att kunna hjälpa andra fikaälskare med tips på härliga ställen eller bara få skriva om allt som har med fika att göra. Har du frågor eller tankar är du alltid välkommen att skriva en rad här på bloggen eller kontakta mig via e-post. Robbans bästa finns även på Instagram, liksom Surdegsakuten, som jag drog igång i mars 2021.
Det pratas ofta om (internet)troll och hat på sociala medier, men det är som tur är inget jag märker av på Robbans bästa. Här råder kärlek och det gör mig genuint glad. För ärligt talat, inom fikasfären finns det inget utrymme för hat, bara kärlek till livets goda♥️
Navigera på Robbans bästa fikablogg
Guider för Stockholm och övriga landet – Surdegskurser, kafferosterier, afternoon tea, tehus/tehandlare, kaffeguide, glassguide, handelsträdgårdar med kafé, höst- och skördemarknader, julmarknader
Fik per landskap – Fik som jag publicerat på bloggen samt sommarkaféer
Fikakarta – Fik som jag publicerat på bloggen
Intervjuer och trender – Trendspaningar och intervjuer med kaffespecialister och ägare till bagerier, konditorier och kaféer
Veckans blogg – Bak- och matbloggare runt om i landet lyfts fram
Recept – Bagare, konditorer och hemmabagare delar med sig av sina recept
Om Robbans bästa – Vad handlar bloggen om och vad bidrar jag med

✶✶✶
Om Robbans bästa
Jag heter Robert Kwok och det är jag som driver fikabloggen Robbans bästa. Sedan 2013 har jag delat med mig av min passion för fika, tipsat om kaféer och skrivit om allt som gör den svenska fikakulturen så speciell. Jag vill förtydliga att Robbans bästa är en blogg – inte en affär där du kan beställa tårtor, landgångar, bröd och bakverk.
Jag skriver även artiklar för både svensk och internationell media, samt för företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen. Bloggen är helt oberoende och fri från betalda samarbeten, så här slipper du irriterande annonser som dyker upp överallt.
Tveka inte att höra av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar