Semlor, semlor, semlor

Hem Aktuellt Semlor, semlor, semlor

Semlor, semlor, semlor, var man än vänder sig på sociala medier så finns de där, semlorna. Det är nästan så att de hinner bli uttjatade lagom tills den stora dagen, nämligen Fettisdagen. I år infaller den stora semmeldagen något senare jämfört med i fjol (9 februari), närmare bestämt den 28 februari vilket är mitt i sportlovsveckan, i alla fall för STH-området. Jag klagar inte för jag älskar semlor och tycker det är trevligt att ett det kan bli ett sådant ”surr” kring ett bakverk.

Jag skrev häromdagen att jag tror att prinsess-semlan har goda förutsättningar att få liknande hausse som semmelwrapen för två år sedan och när jag idag kollat runt så har allt fler bagerier/konditorier kopierat idéen samt att många hemmabagare skapat egna varianter. Jag är övertygad om att prinsess-semlan är här för att stanna.

Jag har samlat ihop en del innovativa semlor som jag noterat och högst upp till vänster bland bilderna finner du:

Chokladsemla med karamellmousse, choklad-semmelfyllning och choklad-vetebulle från Magnus Johansson Bageri & Konditori i Stockholm.
Marsipansemlan med marsipan och hallonsylt från Thimons bageri och konditori i Nässjö.
Rossinisemla med vetedeg på smör och rikligt med kardemumma, spansk mandelmassa, rostad mandelsplit, Perigordtryffel, anklevermouse istället för grädde. I samarbete med Pelle Henriksson från bageri Lundmark och Andreas Edlund från Pontus catering (Pontus Frithiof) i Stockholm.
Mufflan är helt enkelt en muffin med semmelfyllning och grädde från Ica Maxi Erikslund i Västerås.
Stjärnsemla med mandelmassa från Café Prego i Örebro.
Pralinsemla gjord på belgisk choklad och fylld med traditionell semmelfyllning från Chokladkompaniet i Stockholm.
Petit choux fylld med härlig mandelmassa med kakao, rostade mandelspån, rivet apelsinskal, vanilj och en skvätt apelsinlikör från Handgjort Stockholm.
Nutellasemla från Landings konditori i Uppsala.
Chokladsemla med mörk choklad från Lottas konditori och bageri i Norrköping.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.