Silver till juniorbagarlandslaget i VM

Häromdagen tog vårt juniorlandslag i bageri en mycket välmeriterande silvermedalj i VM som arrangerades i Taipei.

Det var en suverän prestation av Andrea Wiberg (bagare på Björns konditori i Vellinge), Cassandra Persson (chefsbagare och konditor på Mat- & Chokladstudion i Malmö) och Amanda Bäckström (Coach för juniorbagarlandslaget och till vardags arbetar hon på Haga tårtcompani & bageri i Stockholm).

Övriga medaljörer; Taiwan tog guld och Brasilien silver. Här kan du se några av de tävlandes bord.

UIBC International Championship for Young Bagers är en tävling som arrangerats ända sedan 1971. Alla lag måste producera 140 produkter i 13 olika former plus ett utställningsexempel i 5 kategorier:

Kategori 1: Bröd
Kategori 2: Frallor/bullar
Kategori 3: Söt jästbakelse
Kategori 4: Konditorivaror/Viennoiserie
Kategori 5: Showpiece

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer driver ett framgångsrikt Juniorbagarlandslag. Laget består av de ungdomar upp till 23 år som tagit 1-4:e platserna i tävlingen SM Unga Bagare.

Fantastisk prestation Andrea, Cassandra och Amanda – jag lyfter på hatten


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.