Slutfikat på Hornuddens trädgård

Det var med viss vemod som jag i januari mottog informationen om att Hornuddens trädgård utanför Strängnäs upphör med sin kaféverksamhet för att fokusera mer på årstidsluncher där de bakar bröd i stället för bullar, fokuserar mer på Pomologiks drycker och erbjuder förrätt till lunchen.

Min fru Annie och jag har under flera år haft Hornuddens trädgård som ett givet stopp när vi passerat området strax utanför Strängnäs. Det prisbelönta ekokaféet med dess fantastiska läge direkt vid Mälarens strand brukar locka många fikasugna gäster under den varmare årstiden men från och med nu är det förbokade luncher som gäller istället.

Nu rekommenderar jag dig som läser detta att i alla fall åka och besöka Hornuddens trädgård för de har riktigt goda luncher och det lär serveras kaffe plus något sött till efter maten även fortsättningsvis.

Det fantastiska läget med den underbara utsikten och den mysiga miljön plus god lunch är väl värt en utflykt till Aspö. Glöm inte att handla med dig örter, tomater och andra varor i gårdsbutiken när det väl är säsong. Det mesta odlas på plats.

.

Jag har tidigare publicerat ett inlägg på bloggen om Hornuddens trädgård som du kan läsa här.

Hornuddens trädgård
Adress: Aspö Hornudden 1, Strängnäs
Hemsida
Facebook
Instagram
Öppettider: Årstidsluncher – året runt – men inte varje dag, hur ofta beror på vilken årstid. Se hemsida och sociala medier för aktuella dagar/tider.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.