Smörrebröd att njuta av

Bröd är också fika och i synnerhet smörrebröd. Häromveckan åt min fru Annie och jag supergod smörrebröd på Två Små Svin B&B i Trosa. Det var en sådan där dag där allt var perfekt, lagom varmt och tro det eller ej denna sommar, soligt.

Två Små Svins huvudbyggnad är från 1770 och fick namnet Ågården först 1945. Ågården var i mitten/slutet av 1800 talet en läkarbostad och här bodde bland annat stadsläkaren Mortimer Haerén, på vars initiativ Ågatorna anlades som promenadstråk. Här har genom åren även fiskarborgare, skomakarmästare, grosshandlare och en skivbolagsdirektör bott. Ett ryktet säger att Viktor Rydberg skrev dikten ’På verandan vid havet’ i trädgården här. 

2020 tog Jimmy Nygren och Kalle Olofsson över fastigheten och startade upp en filial till Två Små Svin Årsta som de drivit sedan 2014. Filialen i Trosa huserar även B&B med 10 rum.

Två Små Svin B&B ligger vid Trosaån

Vad skall man då välja för smörrebröd? Jag kan varmt rekommendera smörrebröd med bräckt oxbringa. Den var så där magiskt god och varje bit avnjöts med behållning.

Personalen rekommenderade min fru Annie och mig att beställa två smörrebröd vardera (meny här). Jag kan informera om att portionerna är väl tilltagna och vi hade gott och väl klarat oss på tre stycken smörrebröd för två personer.

Menyn i Trosa och i Årsta är densamma så nästa gång vi besöker Två Små Svin så blir det i Årsta och då kommer vi att beställa andra rätter för att på så vis smaka oss igenom smörrebrödsmenyn. Jag vill även tillägga att det rekommenderas att boka bord i förväg, i synnerhet gäller det för Årsta.

Summa summarum så kan jag varmt rekommendera Två Små Svin. Svinbra smörrebröd helt enkelt.

Bräckt oxbringa – dijonkräm, pepparrot, karamelliserad lök
Fritterad spättafilé – dansk remoulade, räkor, citron
Pragerschnitzel – tjeckisk potatissallad (GÄ), kapris- & sardellsmör (L), citron
Skagenröra – grön sparris, löjrom, citron, majonnäs (Ä), dill

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.