Sockerpojkarna – saknad, aldrig glömd

För ett par år sedan så genomförde konditorerna Johan Sandelin-Järnåsen (delägare Vete-Katten) och Mattias Ljungberg (ägare Tössebageriet och delägare MR Cake) en serie med informativa och underhållande videoklipp som de la upp på YouTube under namnet ”Sockerpojkarna”.

De bjöd oss tittare på en massa härliga och lärorika stunder och det vore superroligt om de skulle få för sig att spela in några nya avsnitt. När jag var bagarlärling 2018 på Tössebageriet så frågade jag Mattias om det fanns några planer på att damma av Sockerpojkarna igen men dessvärre fanns inga sådana planer då.

Nu tror jag inte det kommer att hända att de spelar in några nya avsnitt men osvuret är bäst. Deras klipp kan du fortfarande se här (scrolla nedåt en bit så finner du dem under namnet Sockerpojkarna).

I detta klipp från 2015 (året då semmelwrapen slog igenom) bjussar Mattias och Johan på lite semmelbattle – så håll till godo. Tips, du kan även läsa om dem i Semmelsnack med stjärnkonditorerna.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.