Sommarkafé: Falla spelt & bagarbod

Ljuvligt god ostkaka

I Tranås i djupaste Småland driver Annika och Sven-Olof Wahlström Falla spelt & bagarbod. Här bakar de bröd på egenodlat speltmjöl och tillverkar ostkakor. Ostkakan tillverkas av ekologisk mjölk från traktens KRAV-certifierade kor.

I kaféet kan du avnjuta flera olika typer av kaffebröd, brödbuffé med speltbröd, smör och flera sorters ekologiska ostar och marmelader. Ostkaka, paj, sallad och soppa finns också.

Det finns även ett självplock som Emma och Erik Wahlström driver – Falla skog & trädgård. På frilandet har de satt olika sorters lök och morötter, rödbetor, brytärt och många fler grönsaker. Inne i växthuset odlar de främst flera sorters tomater och gurkor samt kryddor. Förutom zinnia, lejongap och rosenskära i frilandet odlar de i år även solroser i kanten på åkern när du svänger in till Falla bagarbod. Solroserna kommer att ingå i deras självplock till hösten. 

Deras grönsaker kan du även köpa via ”REKO Aneby Tranås” och i Bagarbodens buss på Tranås torg på fredagarna.

✿Varmt välkomna✿

Falla spelt & bagarbod
Adress: FALLA 1, Tranås/Småland
Hitta hit
Säsong: Juni-augusti
Öppettider: Tisdag-lördag 11.00-15.00. På Fredagar står de även på torget i Tranås.
Hemsida/Facebook

Fler sommarkaféer hittar du under fliken ”Fik per landskap” på bloggen. Du får gärna tipsa mig om bra och mysiga sommarkaféer/säsongskaféer. Du kan även skriva en rad här på bloggen.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.