Sommarkafé: Tarte Tatin café

På en gammal äng i träda har vi rullat in vår cirkusvagn och driver ett café i fransk lantstil. Temat är äpplen i alla dess former, och vid Emils Backe är vår ambition att servera Trosas allra godaste tarte aux pommes och bästa café Viennois!

Vi har normalt minst tre olika äppelpajer på menyn, och alla bakverk innehåller svenska äpplen i någon form. Även veganska, gluten- och laktosfria alternativ finns. Förutom espresso, cappuccino mm erbjuder vi även några typiskt franska kaffevarianter.

Testa gärna vår café Viennois, som en bakelse i sig! Självklart är både kaffet och så mycket som möjligt av råvarorna till bakverken eko eller närproducerat.


En av årets nyheter är att Bomans i Trosa öppnat en liten minirestaurant hos oss. La petite B erbjuder enklare franskinspirerade rätter, franska viner och lokala ölsorter. 

I Skjulet intill cafét huserar inrednings-, kläd- och livsstilsbutiken Hippie Home, och där säljer även Angelas Farm sina färska närodlade ekogrönsaker. I sommar öppnar även 3 Hekto Blommor sin självplock på ängen intill oss.

Vi håller öppet oavsett väder. Regn- och vindskydd och varma filtar finns i skjulet intill, och stora parasoll finns vid övriga bord. Bienvenue!

✿Varmt välkomna✿

Tarte Tatin café
Adress: Emils Lund 5, Trosa/Södermanland
Hitta hit
Säsong: 29 april-september
Öppettider: Vi öppnar säsongen den 29 april och håller öppet lördagar-söndagar 11.00-17.00 tom 3 juli. Därefter öppet tisdag till söndag 11.00-17.00. Från mitten av augusti till slutet av september återgår vi till öppettider lördag-söndag 11.00-17.00. 
Hemsida/Instagram

Fler sommarkaféer hittar du under fliken ”Fik per landskap” på bloggen. Du får gärna tipsa mig om bra och mysiga sommarkaféer/säsongskaféer. Du kan även skriva en rad här på bloggen.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.