Semesterfika i Stockholm

Under semestern brukar jag passa på att besöka populära fik i stan då de flesta kaféer är relativt folktomma då stockholmarna flytt stan. Populära fik som exempelvis Vetekatten, Pascal, Mr Cake, Kaffeverket och Gast kan vara svårt att få sittplats på, såvida du inte är där vid öppningsdags en vardag. Om du besöker dessa ställen nu under semestern så hittar du i regel alltid ett ledigt bord och slipper även trängas i en lokal med hög ljudnivå.

Många bagerier och konditorier brukar ta välbehövlig semester i juli och i början av augusti och då brukar jag passa på att besöka nya ställen som jag annars inte brukar ta mig tid för att besöka. Det finns ju så otroligt många bra fik i Stockholm att upptäcka och även om du har ett stammisfik – försök att kliva ut ur din trygghetszon och gå på upptäcktsfärd för att upptäcka nya smultronställen.

Gamla stan brukar jag sällan prioritera när det kommer till fika då det finns så otroligt många tingel-tangel fik med fabrikstillverkade bakverk som de tar hutlöst betalt för. Men jag vill lyfta fram Panem och Skeppsbro bageri som sticker ut och som jag tycker håller bra nivå (även Skeppsbro glass vägg-i-vägg). Chaikhana kan jag rekommendera för alla teälskare och för dig som gillar afternoon tea. Grillska huset har jag inte besökt på länge och ej heller sedan de bytte ägare för något år sedan men antar att de fortfarande drar mycket folk.

Du kan även passa på att besöka alla de säsongskaféer som enbart har öppet under den varmare årstiden och som finns både inom tullarna och i kranskommunerna runt om i Stockholm. Jag har tidigare tipsad om en hel del mysiga fik på bloggen så se nu till att bege dig ut för en härlig fikarurné i sommar.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.