Sommarkafé: Vilhelmsro gårdscafé

Vilhelmsro gård grundades 1884 av garvaren och lantbrukaren J.P. Warodell, som även ägde Rådhusgatan 9 (dog 1903). Det var sonen Leoplod Warodell (dog 1917) som drev gården. Hans dotter Marie-Louise gifte sig med Torsten Wetterholm, som tog över gården 1938.

En av deras söner drev gården vidare fram till 1979 då kommunen köpte loss stora delar av marken. 1996 tog Mona & Ulf Lindén över gården och var de som startade upp Vilhelmsro gårdscafé. 2022 såldes verksamheten och gården till Jan-Olof Övergård.

Utöver gårdscafé finns här en butik, B&B och en restaurang. Troligtvis är vi den enda platsen i Sverige där det finns en komplett gårdsmiljö från 1870 så nära centrum (600 m från centrum). Vi har renoverat allt varsamt och bevarat minnen från en svunnen tid, i matsalens fönster ser du hur hästarna har bitit i trävirket och båspallen, där korna en gång stod, finns kvar.

Vi gillar kultur och ordnar ofta konserter i vårt stall. Här kommer du riktigt nära artisterna. Jojje Wadenius, Gunilla Backman, Solala och Patrik Isaksson är några artister som besökt oss. Falköping har många bra lokala musiker, så ofta blir det också konserter med band från bôgda.

Bildkonsten är viktig för oss. Vi har ofta utställningar i vårt stall, där det mesta som ställs ut också är till salu. Vi startade de första publika arrangemangen på Vilhelmsro med att vara med på evenemanget Konstnatten. Det är vi fortfarande, sista helgen i september brukar vi ha drygt 5 000 besökare hos oss som tittar på konst, äter gott och umgås.

Vi tillagar all mat och fika från grunden på äkta råvaror – gärna eko och närproducerat såklart.

✿Varmt välkomna✿

Vilhelmsro gårdscafé
Adress: Vilhelmsro egendom, Falköping/Västergötland
Hitta hit
Säsong: 28 Juni-september
Öppettider: I regel 11.00-17.00 men kika gärna in på våra sociala medier gällandes aktuella dagar/tider
Hemsida/Facebook/Instagram
Info: 2023 har vi ett nytillskott i familjen, närmare bestämt café Doppingen som ligger vid tranornas paradis Hornborgasjön.

Fler sommarkaféer hittar du under fliken ”Fik per landskap” på bloggen. Du får gärna tipsa mig om bra och mysiga sommarkaféer/säsongskaféer. Du kan även skriva en rad här på bloggen.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.