Det har knappast undgått någon om att företagen nu går på knäna på grund av coronaviruset och varsel och permitteringar har blivit vardagsmat. Många branscher är drabbade och livsmedelsföretagen som är landets tredje största industrigren är inget undantag.

Det finns ungefär 4 600 livsmedelsföretag varav drygt 1 300 är enmansföretag. Antalet registrerade bagerier och konditorier runt om i landet ligger på runt 1000 stycken och där råder idag hög aktivitet med att försöka finna nya kreativa sätt att nå ut till kunderna då allt fler isolerar sig i hemmen.

Take away och hemkörningar erbjuds nu av allt flera restauranger och bagerier/konditorier och i många fall körs varor ut utan utkörningskostnad. Jag tror vi alla kan bidra med att stödja de lokala näringsidkarna på olika sätt och vill man inte ta en fika på plats, ta istället med varorna eller beställ hem.

Många matvarubutiker upplever nu ett stort tryck med konsumenter som handlar på sig extra mycket varor vilket är positivt för handlarna då de rent ekonomiskt klarar sig bra men så ser fallet inte ut för del allra flesta bagerier. Därför uppmanar jag dig att handla bröd från ditt lokala bageri. Gör det till en vana att inhandla ditt veckobröd från ditt lokala bageri och när du ändå beställer så kan du lika bra lägga till några bullar och kakor😉

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Som företagare finns det massor att göra för att locka till sig kunder och mitt tips är att begränsa dig till ditt närområde vid marknadsföring. Jag är övertygad om att de företag som nu bäst lyckas med att jobba upp kännedom och service kommer att ha stor nytta av det över tid.

Här kommer ett axplock av företag som jag snappat upp på sociala medier som erbjuder hemkörning av bageri/kondisvaror.

Haga Tårtcompani & Bageri erbjuder kostnadsfri utkörning av varor mellan 07.00-20.00 vardagar.

Du beställer i deras webshop och så levereras det till din dörr. Det gäller Stockholms innerstad, Hammarby Sjöstad, Solna, Sundbyberg och Danderyd.

MA Baker i Kärrtorp i Stockholm erbjuder hemleverans på vardagar om man beställer för minst 100 kr och bor max två kilometer från fiket.

Även bageri Petrus har i dagarna börjat med utkörning av fikabröd och då tisdag-fredag på Södermalm i Stockholm.

Nordpolens stenugnsbageri i Vara erbjuder brödkassar. Hämtas i butiken eller så levereras det utan utkörningskostnad i Vara tätort.

Brot i Stockholm erbjuder hemleverans utan kostnad och till ordinarie butikspris. Utkörning mellan 10.00-14.00.

Vallentuna stenugnsbageri erbjuder hemkörning via Hem-Ägg. Udda veckor: Upplands Väsby, Sollentuna, Djursholm, Danderyd, Rosersberg, Märsta, Sigtuna, Bålsta, Bro och Nacka.

Jämna veckor: Vallentuna, Täby Kyrkby, Bromma, Järfälla, Täby, Lidingö, Åkersberga, Vaxholm

Näsbydals stenugnsbageri i Täby erbjuder hemkörning till kunder boendes i närområdet.

Magnus Johansson bageri och konditori i Hammarby Sjöstad kör ut beställda varor med sin elbil i Sjöstan och i närområdet måndag-fredag mellan 09.00-14.00.

Bageriet BAK i Hökarägen i Stockholm har utkörningar i närområdet måndag-lördag.

Thelins har fri leverans innanför tullarna och i Solna för fikasugna Stockholmare.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.