Surdegsaktuten – för dig som älskar surdegsbakning

Jag har startat upp ett nytt Instagramkonto – Surdegsakuten. Ett konto för dig som älskar surdegsbakning. Jag kommer att bjussa på information, tips och råd samt kortare intervjuer med hemmabagare, yrkesbagare och mjölnare.

Jag vill nog påstå att intresset för surdegsbakning ökat ytterligare under pandemin och i och med att många numera utför arbetet hemifrån så kan man enkelt varva arbete med nyttiga bensträckare där man lämnar datorn och beger sig till köket för att vika deg och baka av.

Har man väl börjat med surdegsbakning så är det svårt att sluta. Det är meditativt och rofyllt att baka och sedan är det fantastiskt att kunna skapa något med sina egna händer med enbart vatten, mjöl, surdeg och salt där slutresultatet är magiskt!

Hittills har jag enbart hunnit med nio stycken inlägg och jag har valt att börja med att visa hur man kickar igång en surdeg från start. Så om du är en surdegsentusiast och älskar att baka hemma – följd då Surdegsakuten.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.