Veckans blogg – Fika som Erica

Jag heter Erica Jonasson och är 23 år gammal. Jag bor i Skåne och läser på Gastronomiprogrammet (mat & måltidsvetenskap). Jag tar examen i juni och efter det får vi se vart det bär hän. En dröm jag har är att starta ett eget café.

Jag älskar choklad och tv-serien Vänner. Jag tycker även om att träna, speciellt löpning vilket har resulterat i två stycken halvmaraton. Jag driver bloggen Fika som Erica där jag lägger upp en del recept och mitt Instagramkonto där jag delar med mig av massor av bakverk.  

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Tårtor tycker jag är väldigt roligt eftersom jag älskar att dekorera. Jag tycker även om att baka kakor, allra helst drömmar eftersom det är min favoritkaka.

Hur ofta brukar du baka?
– 4-5 gånger i veckan. Det mesta hamnar i frysen eller så bjuder jag familj, pojkvän, vänner och släktingar på fika.

Vad är ditt bästa bakminne?
– Ett minne som jag kom att tänka på är när min mormor lärde mig att göra veteflätor för några år sedan. Tyvärr har min mormor gått bort men jag har lärt mig mycket av henne och vi har delat många bakminnen tillsammans.

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Något med choklad, jag älskar choklad. Har de en riktigt chokladig kladdkaka tar jag gärna det.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Phoebe från serien Vänner som är min absoluta favoritserie och jag älskar karaktären Phoebe, tror vi hade haft en rolig fikastund tillsammans. Johanna Nordström, hon är så sjukt rolig och jag tar gärna en fika med henne. Jag tror även att hon har en hel del skvaller att berätta om. Camilla Hamid, tror inte jag behöver säga mer än att hon är en riktig bakdrottning och jag hade gärna pratat massor om bakning med henne.

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
Camilla Hamid hon är så duktig och tar alltid fram massor av nya bakverk som verkligen inspirerar. Roy Fares, allt på hans café MR Cake ser fantastisk ut och deras red velvet croissant är magisk.

Prinsesstårta – Recept här
Centergrottor – Recept här
Snickerscheesecake – Recept här
Kladdkaka utan vetemjöl – Recept här
Nutellakakor – Recept här

Blogg: Fika som Erica
Drivs av: Erica Jonasson
Instagram: Här

Stort tack Erica för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.