Tårtkonst med Liv Sandberg

Hem Bra tips Tårtkonst med Liv Sandberg

I Stockholms förorten Hökarängen huserar Liv Sandberg som är nordens ledande tårtformgivare och sockerblomskonstnär. I november förra året vann hon en omröstning om vem som tillverkar världens snyggaste bröllopstårta. Finalen i tävlingen Edible Artists Global Awards avgjordes i Hongkong och av ett tjugotal nominerade hade juryn valt ut fyra finalister som folk över hela världen fick rösta på. Till slut gick titeln Most Inspiring Wedding Cake Artist 2016 till Liv Sandberg.

Av någon underlig anledning har jag aldrig besökt hennes tårtateljé tidigare men jag är glad att jag hittade hit för jag har funnit ett nytt favoritställe gällandes praliner. Liv varierar pralinerna en hel del så varje vecka brukar innebära nya spännande smaker.

I studion står ett par av hennes tårtor och det är verkligen imponerande hantverk och det skall sägas direkt att man vänder sig inte till Liv om man vill ha en enklare prinsesstårta. Nä, här gäller mer avancerat hantverk. Modevärlden har sitt haute couture, vilket borgar för konstskicklighet och exklusivitet och detsamma kan man säga om Livs tårtor.

Det jag slås av är de vackra blomsterarrangemang som finns på tårtorna. De är gjorda av sockerpasta som Liv kavlar ut och därefter skapas blombladmönster och sedan målar hon dem. Att enbart skapa blommor till tårtan kan ta upp till två dygn så man förstår att det ligger ett digert hantverk bakom allt arbete. Jag skall även tillägga att hon använder ekologiska ingredienser så långt det går.

Liv gillar att tävla och 2014 vann hon Scandinavian Cake Show och om du kommer ihåg så var hon med i Dessertmästarna i höstas. Liv Sandberg Cake Art har funnits sedan 2014 och beställningarna kommer in i en allt högre takt. Liv syns flitigt på mässor både i Sverige och utomlands och hon arrangerar även kurser inom tårtdekorationer, sockerblommor och praliner.

Jag har testat hennes praliner och fått mersmak för de håller riktigt hög klass. Min varma rekommendation, besök hennes studio. Öppettiderna finner du sist i inlägget.

Jag har tidigare skrivit om att Stockholms förorter är starka tillväxtområden för nyetablerad bagerier och kaféer. Stockholms population har de senaste tio åren ökat med cirka 10 000 personer år och tillväxten väntas fortsätta i samma oförminskade takt. I Hökarängen finns inte enbart Liv Sandberg Cake Art utan även det urmysiga fiket Konditorn & Bagarn som jag varmt kan rekommendera.

Liv Sandberg Cake Art
Öppettider:
Torsdagar och fredagar 13.00-18.00
Förfrågningar och beställningar: 0739-46 55 84
Adress:
Hauptvägen 90, Hökarängen
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.