Trendigt med fikavandringar

Hem Aktuellt Trendigt med fikavandringar

Att fika är något speciellt som ligger oss svenskar varmt om hjärtat är knappast någon nyhet. Det är snarare en livsstil som vi alla har med oss i vår vardag. Häromdagen besökte jag Alingsås som de senaste åren utropat sig själva till fikastaden nummer ett och här skall kommunen ha en stor eloge för att de jobbar hårt och målmedvetet med att lyfta fram staden som en fikametropol.

Faktum är att de är väldigt bra på att marknadsföra staden både nationellt men även internationellt vilket medför att turisterna vallfärdar till stadens fik och det i sin tur ger klirr i kassorna samtidigt som det skapar arbetstillfällen. Läs mer om kaféstaden Alingsås här.

Nu kan jag informera om att ägarna till bagerier och konditorier i Lidköping börjat samtala om att arrangera fikavandringar. Om de hinner skapa vandringar till i sommar återstår att se, annars till nästa år. Personligen tycker jag det är ett utmärkt initiativ som fler städer runt om i landet borde se över. Om du driver ett bageri, konditori, kafé, chocolaterie, glasstempel eller om du är kaffe- och tespecialist, prata ihop dig med dina branschkollegor och skapa fikavandringar i din stad. Uppvakta även kommunen då stadens turistbyrå säkerligen lär vara intresserade och marknadsföra detta.

I Vara så finns det något som kallas för Fika med guldkant vilket innebär att de skapar en heldagsaktivitet för finsmakare. Du checkar in på Bjertorps slott med övernattning i dubbelrum. Lunch serveras hos Esti Bönor & Bröd i Vara centrum och fika sker på utmärkta Conditori Nordpolen. Dagen avslutas med en trerätters middag på slottet och du lär vara proppmätt när du går och lägger dig. Detta upplägg kostar givetvis mycket mer än en fikavandring men ibland måste man belöna sig själv. För mer info, läs här.

Ha en trevlig fika😉

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.