Från och med idag och ett år framåt kan Hans Berg som driver Ett bageri i Stockholm titulera sig glassmästare. Han vann nästan allt som gick att vinna på glass-SM idag. Guld i choklad, guld i vanilj, silver i hallon, brons i glassmästarens val (brynt smör och salvia) och det gav även guld i totalen. Brorsan Stefan Berg som driver bageriet Lillebrors på Rörstrandsgatan var givetvis också på plats och medverkade i hyllningarna.
Guldmedalj i hallonsorbet tilldelades SNÖ från Stockholm, och guld i Glassmästarens favorit gick till Grädda från Åre. Glassarna bedömdes efter smak, konsistens och struktur.
Tävlingsledare var konditor, Tony Olsson, från KåKå och lagledare för konditorlandslaget. Konditor Magnus Johansson, bland annat ansvarig för Nobeldesserten i 10 år och känd från Dessertmästarna på tv, var juryns ordförande.
Övriga deltagare i juryn var:
Ronny Latva, från RC Chocolat, medlem i konditorlandslaget
Cecilia Andersson, från Vår Gård, vinnare Årets konditor 2012
Martin Isaksson, från Chokladfabriken, coach Konditorlandslaget
Magnus Håård, föreningen Årets Konditor
Tea Malmegård, från DoMa, silvermedaljör i Dessertmästarna 2014
Tävlingen arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med Föreningen Årets Konditor och tävlingen gick av stapeln på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar som pågår mellan den 6-9 april.
Om du vill smaka Hans goda glass så skall du bege dig till Jungfrugatan 70 i Stockholm.
Mer om glass
Njut av schysst och reko glass
Gelato – äkta vara eller fake?
Glass – en historia i tid och rum
Stockholms godaste glass
Gelato – en sann njutning
Ut med semlan – in med glassen
Landets glassigaste mästare
Dagens boktips – Gelato från Gelato Scarfó
Trendig glass i stora lass
Glass på Snö
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.
Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar