Då har det efter tre veckors uppehåll åter blivit dags för mig att presentera veckans blogg. Det har gått två år sedan jag kickade igång serien veckans blogg och först ut den 5 januari 2015 var Made by Mary med Maria Strömberg Bååth. Därefter har jag haft äran att ha med runt hundra stycken mat- och bakbloggare vilket jag aldrig trodde jag skulle mäkta med när jag startade serien. Jag trodde på max en till två säsonger och därefter skulle jag få svårt att finna fler bloggare men ack så fel jag hade.
Från och med nu och fram till semestern i sommar så är det bara att nöta på varje vecka med att lyfta fram en härlig mat- och bakbloggare. Hur hittar jag då alla dessa bloggare? De flesta finner jag på Instagram men jag får även en hel del tips från andra bloggkollegor och så brukar det ramla in mail med jämna mellanrum på tips. Det kan vara ganska tidsödande att sitta och leta efter bloggare och sedan tar det även en hel del tid för mig att iordningställa materialet jag får från aktuell bloggare. Men så länge jag har tid och tycker det är kul så kommer jag fortsätta visa bloggkärlek och lyfta fram inspirerande bloggare.
Årets första veckans blogg är AgnesTugg som drivs av Agnes Jiseborn, en glad Göteborgstjej som numera bor i Stockholm och jobbar med inredning. I vanlig ordning spar jag inlägget i fliken ”Veckans blogg”.
.
.
.
.
Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag älskar att baka kakor i långpanna, som man sedan skär upp i mindre bitar. Typ brownie, morotskaka eller cheesecake. Men måste jag välja blir det nog en Daimbrownie som jag lärde mig när jag jobbade på ett café på mitt sommarställe i Mollösund. Den är väldigt enkelt att göra, smeten är SUPERGOD och framförallt så uppskattas den enormt av andra, det är väldigt kul tycker jag! Du hittar receptet här.
.
Hmm beror helt på vad jag är sugen på i stunden, men oftast är jag sugen på något med choklad, bärpaj med vaniljsås eller en saftig bulle (typ från Les Petites Boudins eller Fabrique).
.
Svårt att säga bara ett minne. Om jag får säga ett återkommande minne/stund så är det när jag julbakar på landet med min syster, alla nära och kära är runt omkring och stämningen är väldigt mysig.
.
Hanna Widell, Amanda Schulman och Ernst Kirchsteiger. Vilket härligt samtal det kan bli.
.
Jag får inte jättemycket frågor, men om jag får det rör det sig oftast om något recept och hur man uppnår bästa resultat, typ ”min fudge stelnade inte, vad gjorde jag för fel?” Då brukar jag försöka svara med så bra tips jag kan och förhoppningsvis hjälpa mina läsare.
.
Daimbrownie
Recept: Här
Chocolate Chip cookies
Recept: Här
Vit chokladmousse trifle med mangokompott & krossade Digestivekex
Recept: Här
Hälsosamma quinoa cookies
Recept: Här
Chokladkaka deluxe
Recept: Här
Klassisk äppelpaj
Recept: Här
Blogg: AgnesTugg
Drivs av: Agnes Jiseborn
E-post: Här
Instagram: Här
Skriv ett svar