Veckans blogg: AgnesTugg

Hem Veckans blogg Veckans blogg: AgnesTugg

Då har det efter tre veckors uppehåll åter blivit dags för mig att presentera veckans blogg. Det har gått två år sedan jag kickade igång serien veckans blogg och först ut den 5 januari 2015 var Made by Mary med Maria Strömberg Bååth. Därefter har jag haft äran att ha med runt hundra stycken mat- och bakbloggare vilket jag aldrig trodde jag skulle mäkta med när jag startade serien. Jag trodde på max en till två säsonger och därefter skulle jag få svårt att finna fler bloggare men ack så fel jag hade.

Från och med nu och fram till semestern i sommar så är det bara att nöta på varje vecka med att lyfta fram en härlig mat- och bakbloggare. Hur hittar jag då alla dessa bloggare? De flesta finner jag på Instagram men jag får även en hel del tips från andra bloggkollegor och så brukar det ramla in mail med jämna mellanrum på tips. Det kan vara ganska tidsödande att sitta och leta efter bloggare och sedan tar det även en hel del tid för mig att iordningställa materialet jag får från aktuell bloggare. Men så länge jag har tid och tycker det är kul så kommer jag fortsätta visa bloggkärlek och lyfta fram inspirerande bloggare.

Årets första veckans blogg är AgnesTugg som drivs av Agnes Jiseborn, en glad Göteborgstjej som numera bor i Stockholm och jobbar med inredning. I vanlig ordning spar jag inlägget i fliken ”Veckans blogg”.

Jag är en glad och kreativ tjej som fullkomligt älskar mat och sötsaker! Vad vore livet utan det? Så tomt och tråkigt. Min pappa är grym på att laga mat, när vi var små brukade han fokusera på matlagningen och så lät han min syster och mig ta hand om efterrätten. Vi gjorde ofta pannacotta eller parfait, han lärde oss hur vi skulle göra, sen gjorde vi det om och om igen. Jag har gillat att baka sen jag var liten, det får mig att må så himla bra! När jag flyttade hemifrån för att börja plugga i Lund blev det mer fokus på matlagning, nu fanns ju inte pappas fantastiska middagar varje dag längre så då började mitt matlagningsintresse att växa fram! Vår familj har alltid samlats runt middagsbordet och njutit av en god middag, nere i lund samlade vi alla våra vänner och lagade och åt middagar istället! Matlagning och bakning + vänner och familj = ett vinnande koncept!
.
Jag är uppvuxen i Göteborg (ja, jag älskar Håkan Hellström), flyttade till Paris en vår efter studenten och njöt av det goda livet. Begav mig sedan till Lund för att börja plugga, här trivdes jag jättebra! Nu bor jag på Kungsholmen ihop med min kille David och jobbar med inredning samt driver min blogg AgnesTugg, som för övrigt är typ det bästa som hänt mig. Känner mig väldigt driven och lycklig! En annan plats där jag alltid känner mig lycklig är på mitt sommarställe, Mollösund, en liten fiskeby längst ut på Orust. Finns inget bättre!
.
För mig är balansen i livet väldigt viktig. Jag älskar klassisk mat och sötsaker, men tycker även det är jättekul att testa nytt och pröva att baka/laga mer hälsosamt (glutenfritt, sockerfritt osv). För ca 1 år sedan fick jag diagnosen IBS, så många av mina recept är anpassade för att vara lite snällare mot min mage. Jag äter mycket vegetariskt, det mår min kropp bra av. Något annat som ger mig mycket energi är träning och promenader i den friska luften.
.
Via bloggen har det dykt upp så mycket nya härliga människor man kommer i kontakt med, feedbacken jag får är helt fantastisk, blir överlycklig för varje like och kommentar! Nyligen fick jag göra ett superkul uppdrag åt Mood Gallerian i Stockholm, jag bakade 500 st smörkolor till ett event i Lelias General Store. Detta året hoppas jag på ännu fler spännande uppdrag och mer fokus på matstyling, matfotografering, receptframtagning, bakning, bloggandet osv:)
.
✶✶✶
.
Vad tycker du bäst om att baka och varför?

Jag älskar att baka kakor i långpanna, som man sedan skär upp i mindre bitar. Typ brownie, morotskaka eller cheesecake. Men måste jag välja blir det nog en Daimbrownie som jag lärde mig när jag jobbade på ett café på mitt sommarställe i Mollösund. Den är väldigt enkelt att göra, smeten är SUPERGOD och framförallt så uppskattas den enormt av andra, det är väldigt kul tycker jag! Du hittar receptet här.
.
Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Hmm beror helt på vad jag är sugen på i stunden, men oftast är jag sugen på något med choklad, bärpaj med vaniljsås eller en saftig bulle (typ från Les Petites Boudins eller Fabrique).
.
Vad är ditt bästa bakminne?
Svårt att säga bara ett minne. Om jag får säga ett återkommande minne/stund så är det när jag julbakar på landet med min syster, alla nära och kära är runt omkring och stämningen är väldigt mysig.
.
Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Hanna Widell, Amanda Schulman och Ernst Kirchsteiger. Vilket härligt samtal det kan bli.
.
Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Jag får inte jättemycket frågor, men om jag får det rör det sig oftast om något recept och hur man uppnår bästa resultat, typ ”min fudge stelnade inte, vad gjorde jag för fel?” Då brukar jag försöka svara med så bra tips jag kan och förhoppningsvis hjälpa mina läsare.
.

Daimbrownie
Recept: Här

Chocolate Chip cookies
Recept: Här

Vit chokladmousse trifle med mangokompott & krossade Digestivekex
Recept: Här

Hälsosamma quinoa cookies
Recept: Här

Chokladkaka deluxe
Recept: Här

Klassisk äppelpaj
Recept: Här

Blogg: AgnesTugg 
Drivs av: Agnes Jiseborn
E-post: Här
Instagram: Här

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.