Veckans blogg – Annikas Bakery House

Jag heter Annika och bor i Göteborgs skärgård på en liten ö tillsammans med maken Martin och våra fyra döttrar som är 21, 17 och tvillingarna som snart är 13 år gamla. Vi är riktiga öbor och är uppväxta här ute. Maken är fiskare och jag jobbar inom kommunikation men är för närvarande utan jobb. Drömmen är att efter corona kunna vara egen och jobba med layout på den digitala marknaden.

Bakandet är min skapande hobby som jag gärna gör på lediga stunder som jag nu har mer av än tidigare. En sak som är roligt är att det ramlar in folk titt som tätt hemma hos oss och vill ha en kopp kaffe, både vänner till oss men även våra ungdomar och barns kompisar. Vi gillar verkligen att fika med dem som knackar på och det gäller att ha något gott till kaffet. Ibland blir det fullt hus hos oss och nu får det bli i trädgården som fikastunderna får hållas.

Eftersom jag bor på en liten västkustö så präglas nog jag mycket av havet i mitt liv. Det blir mycket skaldjur som kräftor och hummer i mina maträtter samt att jag verkligen gillar äggost med björnbär som är så typiskt Bohuslän. Familjen gillar bad och båtliv och är ofta ute på holmarna på sommarhalvåret, utanför den ö vi bor på.

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Variationer av alla bakverk, men jag tycker mycket om att baka amerikanska recept som Cheesecake, Cookies, Banoffe Pie men även bröd och goda bullar och franska macarons.

Hur ofta brukar du baka?
– Oj, nu är jag utan jobb så nu har jag fått upp farten igen, och det märks nog tydligt på mina sociala medier. När man jobbar så hinner jag inte med lika mycket så jag får passa på nu. Jag gillar den här perioden på året då rabarbern växer och sen att allt kommer framöver med bär och frukt.

Vad är ditt bästa bakminne?
– När jag var i Los Angeles vid ett tillfälle och bakade två Raspberry Cheesecake och bjöd mina amerikanska släktingar på som fick full pott. Dagen efter så fanns det en snickare på plats i huset där jag bodde som det skulle bjudas en bit till kaffet. Han tog en stor bit, en kvart av en hel cheesecake, utan att någon hann säga nåt. Det märkligaste var ju att han klarade att äta upp den alldeles för stora biten. Imponerande på nåt vis!

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Jag tittar efter det som ser godast ut och mest nybakat, för många torra nitar har format det beslutet. Men en bulle är ju oftast väldigt gott till kaffet.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Roy Fares – så vi kan diskutera hans grymma bakböcker. Brad Pitt – bara för att möjlighet finns. Christina Saliba – henne skulle jag vilja lära mig mer av.

Finns det några personligheter du hämtar inspiration från?
– Oftast amerikanska bloggare, där jag gör om recepten lite. Där hämtar jag mycket av recepten, men även fina receptböcker som jag har i hyllan hemma.

Kardemummabullar
Recept: Här

Äggost
Recept: Här

Hummingbird Cake
Recept: Här

Raspberry White Truffle New York Cheesecake
Recept: Här

Honungsrostade nektariner
Recept: Här

Blogg: Annikas Bakery House
Drivs av: Annika Nilsson
Facebook: Här
Instagram: Här

Stort tack Annika för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.